xcounter
#

Рашиська ППО відпрацювала, як і потрібно: збили власну "Сушку" (відео)

4828
Скоріш за все був знищений Су-34 або Су-30
Скоріш за все був знищений Су-34 або Су-30

Армія РФ почала самостійно знищувати свої власні літаки

Рашисти збили власний літак, ця вкрай приємна подія сталась у районі міста Алчевськ. Відео із залишками літака, який ще димить, вже розійшлись мережею.

На них можливо легко упізнати літак "Су", але зі 100% гарантією ідентифікувати його тип доволі складно. Носова частина літака повністю зруйнована, а реєстраційний номер повністю не читається, з п'яти цифр відомі лише дві: RF-XXX90.

Читайте також: Чи можуть білоруські Су-25 застосовувати ядерну зброю РФ: реальність чи старечий маразм диктаторів

Найбільш популярна версія, що це Су-34, про що може свідчити модуль радіоелектронної боротьби "Хибины" на закінцівках крила. Але з ними також були помічені і Су-30.

Водночас один з українських каналів у Telegram дістав реєстр реєстраційних номерів Су-34, який містить RF-95890. І за цим цим номером закріплений модернізований літак Су-34М, яких всього у РФ було 10 одиниць.

Також існує непідтверджене відео знищення цього літака, яке було знято в Алчевську.

В цій ситуації, звісно окрім самого факту вкрай результативної роботи протиповітряної оборони РФ проти власних літаків, є наступний аспект.

З огляду на слова "очевидця" літак падав з висоти, тобто навряд був збитий з ПЗРК. Але застосування повноцінного зенітного ракетного комплексу по власному літаку говорить про дезорганізацію системи протиповітряної оборони, зокрема про збій у системі "свій-чужий".

Читайте також: РФ значно активізувала рейси військово-транспортних літаків у Білорусь: залучені Ан-124 "Руслан" та Ан-22 "Антей"