xcounter
#

Путін уже визначився, скільки комплексів “Искандер” отримає режим Лукашенко

4058
Російські ОТРК "Іскандер" в Білорусі, фото з відкритих джерел
Російські ОТРК "Іскандер" в Білорусі, фото з відкритих джерел

Білоруські військові зможуть стріляти із таких ОТРК лише “під наглядом” військових РФ

Декілька днів назад білоруський диктатор Лукашенко оголосив, що Кремль таки передасть Білорусі оперативно-тактичні ракетні комплекси “Искандер-М”. Це була уже третя за останні два місяці заява від Лукашенка, що росіяни дадуть йому “Іскандери”. Втім, як стало відомо Defense Express з власних джерел, збройні сили Білорусі таки готуються до переходу на “Искандер-М”, але стріляти з таких ОТРК білоруські військові зможуть лише “під наглядом” своїх “колег” - російських окупантів.

ОТРК "Искандер" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Почнемо з такого - за деякими даними, армія Білорусі має в своєму розпорядженні 36 пускових установок комплексу “Точка-У” та 4 пускові установки комплексу “Полонез”, і ці всі ОТРК зведені до складу 465-ої ракетної бригади ЗС РБ.

Читайте також: Рашисти ударили по Харкову "Іскандером", здатним ставити теплові пастки (фото)

За поточними даними, близько двох десятків білоруських ракетників зі складу цієї бригади мають вирушити на територію РФ, щоб освоїти “Іскандери”. А в пункті постійної дислокації білоруської 465-ої ракетної бригади начебто уже стартувало будівництво ангарів для машин комплексу “Искандер-М”.

Пуски ОТРК "Точка-У" армії Білорусі на полігоні "Полесский" за 20 км від держкордону з Україною,15 лютого 2022 року, фото - Міноборони Білорусі

Але далі виникає наступний нюанс. Для машини з пусковими установками ОТРК “Искандер” потрібно 3 члени екіпажу, для транспортно-заряджальної машини - 2 члени екіпажу, для командно-штабної машини - 4 члени екіпажу.

Раз росіяни готові взяти на навчання лише до двох десятків білоруських ракетників, значить Кремль готовий передати режиму Лукашенко лише декілька пускових установок комплексу “Іскандер”, максимум 5-6. При цьому стріляти з таких ОТРК білоруські військові зможуть лише “під наглядом” та прямим управлінням російських військових.

ОТРК "Искандер" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: У РФ "Іскандери" вже розсипаються у повітрі: чергове свідчення ненадійності "аналоговнетної" зброї потрапило на відео