xcounter
#

ПС ЗСУ показали перший повноцінний тренажер для F-16 в Україні (відео)

3237
Всі фото — скріншот з відео Командування Повітряних Сил Збройних Сил України
Всі фото — скріншот з відео Командування Повітряних Сил Збройних Сил України

Раніше наші пілоти мали в Україні симулятори багатофункціональних винищувачів F-16, а тепер мають перший повноцінний тренажер, яких згодом має стати більше.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у своїх соцмережах повідомив, що наші фахівці вже тестують і готують до експлуатації основний модуль першого в Україні тренажера багатофункціонального винищувача F-16, який одній з наших бригад тактичної авіації передала Чехія. Як відзначає Олещук, далі буде змонтовано гідравліку та кабіну, щоб пілоти могли якнайкраще відчути реалістичність тренувального польоту.

Командувач ПС ЗСУ подякував усім, хто допомагає Україні зміцнити авіаційну компоненту, і зауважив, що крім самих літаків, важливим є створення потужної навчально-матеріальної бази для наших пілотів.

Читайте також: Коли F-16 з’являться в Україні - повна заява речника ПС ЗСУ про передачу літаків

"Це не симулятор, це повноцінний авіаційний тренажер з реальною кабіною літака F-16 від компанії Vrgineers. Льотчик чітко може відчути, де знаходяться органи керування, що він бачить в польоті, які сигнали проходять", — наголошує представник Командування підготовки ПС ЗСУ Олександр Дяків.

Він нагадав, що наші військові до цього мали симулятори винищувачів F-16, які зараз засвоюють наші пілоти, і водночас висловив сподівання, що з подальшим нарощенням спроможностей та потреб ПС ЗСУ повноцінні тренажери будуть у кожній авіаційній бригаді.

"Перспективи в отриманні наступних партій тренажерів дуже високі. Ми над цим працюємо постійно. Для цього ми працюємо з людьми, які до нас приїжджають, наші партнери, які навчають нас, навчають наш персонал, інженерно-технічний склад. Тому ми розвиваємося і як можна швидше рухаємося вперед", — розповідає Дяків.

На відео демонструються кадри експлуатації такого тренажера. "Виконуємо зліт, прохід по маршруту, вихід на ціль та застосування нашого озброєння. Зараз ми маємо ракети класу "повітря-повітря" AIM-120 AMRAAM і зараз ми будемо намагатися використати пошук цілі, захоплення цілі та пуски зазначених ракет", — відзначає фахівець з експлуатації тренажера F-16 Олексій.

Як наголошує Дяків, цей новий тренажер повністю реалізує процес навчання застосування авіаційних засобів ураження — ракет класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня", а також й авіабомб з повним циклом відпрацювання операцій льотчиком в кабіні. Зараз у ПС ЗСУ працюють над сценаріями, які дозволять льотчикам тренуватися боротися з різними типами ворожих безпілотних літальних апаратів.

Читайте також: Модифікований F-16 годину літав у "безпілотному" режимі: чому саме цей літак ідеальний для таких випробувань