xcounter
#

ПС США хочуть мати свій "швейцарський ніж", щоб бути неочікуваними для противника

13890
ПС США хочуть мати свій "швейцарський ніж", щоб бути неочікуваними для противника

У Повітряних силах США хочуть бути неочікуваними для противників та бути "гнучкими" на полі бою

Оскільки Повітряні сили США готуються до протистояння такому противнику, як Китай, а також мають реальну ситуацію з дещо "обмеженим" бюджетом та флотом літаків, то служба намагається "вижати" максимум можливостей з наявних літаків, деякі з яких вже справжні "пенсіонери", розповідають у виданні Defense News.

b-52 бомбардувальник
Бомбардувальник B-52 буде в строю до 2050 року

Так, очільники ПС США вже заявляли, що повітряні бої у війні з Китаєм будуть "запеклими", а підрозділи можуть бути відрізані чи ізольовані. І ще варто враховувати втрати. Тому в таких умовах мати декілька типів літаків, кожен з яких виконуватиме унікальну задачу – аж надто розкішно.

Читайте також: КНДР лякає пусками ракет: яку відповідь зі своїх F-15 та F-16 організували ПС США з Південною Кореєю

Тому флот має бути гнучким, а літаки повинні виконувати функції, що виходять за рамки завдань, для яких вони були розроблені. Зокрема, вантажні літаки можуть використовуватися як пускові крилатих ракет (експериментальна програма Rapid Dragon), бомбардувальники – вантажними літаками, а паливозаправники – вузлами управління боєм.

Фактично, у ПС США планують брати старі платформи і вигадати для них додаткові можливості нетрадиційними способами, щоб додати потенціалу та гнучкості на полі бою.

Наявність таких багатофункціональних літаків значно ускладнить противнику управління власним бойовим простором, бо коли він бачитиме на своєму радарі, наприклад, С-130, то не може бути впевненим, чи летить він з вантажем, або ж готовий вже зараз скинути палету з боєприпасами.

Зрештою, ПС США буде легше "комбінувати", щоб ускладнити життя противнику і створити йому "зайві" дилеми – за словами військових, "використання авіації нетрадиційними способами може змінити розуміння противником стратегій та методів США".

Читайте також: У ПС США не вистачає винищувачів: скільки літаків треба купувати щороку, щоб закрити прогалину