xcounter
#

Прощавай, БМП: у Словаччині розповіли, якими бронемашинами хочуть оснащувати своє військо

4867
Ця БМП – один з предендентів на заміну словацьким БМП-1 та БМП-2
Ця БМП – один з предендентів на заміну словацьким БМП-1 та БМП-2

Як член НАТО Словаччина планує модернізувати свої збройні сили та закупити нові бойові машини замість старої техніки радянського виробництва

Збройні сили Словаччини планують до 2035 року придбати 500 бойових броньованих машин з колісною формулою 8x8, а також 228 гусеничних бронемашин.

Про це повідомляє видання Army Recognition із посиланням на оборонне відомство країни.

Читайте також: Nexter вперше представила свою колісну БМП Philoctetes
БМП-1
Модернізовані БМП-1 збройних сил Словаччини

План закупівель машин складається з п’яти етапів – перша поставка очікується вже в 2022 році й складатиметься з 76 бронемашин з колісною формулою 8x8 у конфігурації БМП, а також 156 гусеничних БМП.

CV-90 БМП
CV-90 від BAE Systems

Другий етап передбачає закупівлю партії з 72 гусеничних бронемашин у варіанті БМП та деяких інших модифікаціях. Йдеться, зокрема, про бронетранспортер, мінометну систему та інженерні машини.

ASCOD від General Dynamics
ASCOD від General Dynamics

Згідно з вимогами, що висуває міноборони Словаччини, БМП повинна бути озброєна 30-мм або 40-мм гарматою та вміщувати екіпаж з 3 осіб, а також 7 десантників. При цьому машина має бути плаваюча.

БТР Rosomak
Польський бронетранспортер Rosomak

Щодо гусеничної БМП, то наразі відомо, що міноборони Словаччини зацікавлене у БМП Lynx від Rheinmetall, CV-90 від BAE Systems і ASCOD від General Dynamics, а БМП 8x8 – Pandur II від General Dynamics, AMV від Patria, також розглядається і бронетранспортер Rosomak з Польщі.

Читайте також: "Кевлар-Е": що пропонує "УкрІннМаш" на заміну БМП-1 (відео)