xcounter
#

Вперше оголошена кількість загиблих захисників України - 31 тисяча за 2 роки

Вперше оголошена кількість загиблих захисників України - 31 тисяча за 2 роки
5300

Кількість загиблих українських військових у війні проти РФ вперше оголошено офіційно

Президент Володимир Зеленський розкрив дані щодо втрат України серед захисників. Така інформація вперше пролунала за два роки відбиття повномасштабної агресії РФ.

"31 тисяча українських військових загинула в цій війні", - повідомив Володимир Зеленський під час прес-конференції.

Читайте також: У РФ нема ракет з Ірану, а в Україні є власні з дальністю 700 км

Водночас дані щодо поранених бійців Сил оборони України не підлягають розголошенню, через те, що тоді "РФ буде знати скільки людей пішло з поля бою". Також не названо кількість зниклих безвісти через неточності у переліках.

З боку Defense Express зазначимо, що до цифри втрат також традиційно включаються полонені. Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк 24 січня 2024 року повідомив, що у російському полоні перебуває близько 8 тисячі осіб, з яких цивільних - 1600 осіб.

Щодо втрат РФ, то Володимир Зеленський також назвав цифри саме вбитих російських військових - 180 тисяч окупантів, а загальні втрати ворога разом із пораненими - до 500 тисяч.

Зазначимо, що у зведеннях Генерального штабу ЗСУ станом на 25 лютого 2024 року кількість втрат у живій силі противника становить 409 820 осіб.

Розбіжність у 100 тисяч можливо пов'язана з тим, що у втрати ворога окрім поранених та вбитих також вносяться полонені. Також розбіжність може бути й через те, що у ГШ ЗСУ можуть не враховувати легкі поранення, а також санітарні втрати ворога. При цьому вкрай важливо розуміти, що українські військові рахують з одного боку, а дані оголошені на брифінгу могли бути отримані від розвідки всередині РФ.

Читайте також: Оголошено скільки готувалась операція зі знищення А-50У, й скільки літаків дійсно залишилось