xcounter
#

Повітряні Сили використовують Су-24 для утилізації рашистів біля Давидового Броду (відео)

29396
Су-24 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Су-24 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Удари ракетами HARM по ворожим ЗРК "розчистили" небо для наших бомбардувальників

У відкритому доступі з’явилось відео, яке відзняли за допомого безпілотника бійці 61-ої окремої мпіхотної бригади. І це відео зображає, як два бомбардувальники типу Су-24 Повітряних Сил ЗСУ б’ють по рашистам в районі Давидового Броду некерованими 250-кг авіабомбами, і легко та невимушено виходять із зони удару. Показово, що російські окупаційні війська були вимушені перенести свої позиції в лісопосадку, і орки не спромоглись застосувати проти наших літаків навіть ПЗРК.

Першим тут у вічі впадає момент, що бійці ЗСУ використали безпілотник для фіксації результатів удару наших Су-24, що наприклад здивувало авторів польського Defence24.

Читайте також: Повітряні Сили "натякають", що отримали дуже багато ракет HARM для знищення ППО рашистів

Але тут варто зосередитись на іншому, а саме – що наші бомбардувальники використали некеровані авіабомби та зайшли в атаку безпосередньо над позиціями противника.

В попередній раз наші Су-24 "засвітились" у відкритих джерелах на початку серпня 2022 року, і тоді для атаки на орків наш бомбардувальник ніс радянські керовані ракети типу Х-25, із дальністю пуску від 10 до 30 км, залежно від модифікації. В застосуванні таких ракет був як мінімум один резон – не входити в зону ураження ППО противника.

Су-24 Повітряних Сил з керованими ракетами типу Х-25, серпень 2022 року, зображення з відкритих джерел

В цьому ж епізоді наші авіатори явно не боялись протиповітряної оборони рашистів. І це прямо вказує – Повітряні Сили ЗСУ настільки ефективно використали нову партію ракет AGM-88 HARM, що це дозволило буквально "розчистити небо" для наших бомбардувальників.

В свою чергу, раз уже пішла тенденція, що наша ударна авіація працює уже некерованими авіабомбами по ворожим військам в районі Давидового Броду, ймовірно за декілька тижнів ми станемо свідками нової блискучої перемоги ЗСУ, тепер уже – на Херсонському напрямку.

Можливий формат запуску AGM-88 HARM із МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, рендер ілюстративний, наводить видання Calcalist
Читайте також: У РФ знову "підстав для паніки немає": як розвивається контрнаступ ЗСУ на Лиман