xcounter
#

Повітряні Сили підтвердили, що чеські Мі-24В уже працюють по рашистам

23977
Отриманий від Чехії ударний вертоліт Мі-24В в строю ЗСУ, фото з відкритих джерел
Отриманий від Чехії ударний вертоліт Мі-24В в строю ЗСУ, фото з відкритих джерел

Наша тактична та армійська авіація продовжує знищувати бронетехніку та польові склади ворога

Командування Повітряних Сил ЗСУ в своєму новому зверненні офіційно підтвердило, що в строю нашої армійської авіації по російським окупантам уже працюють ударні вертольоти типу Мі-24В, які були передані від Чехії.

Автори повідомлення підкреслили, що отримання таких гвинтокрилів для армійської авіації не менш важливе, аніж передача M142 HIMARS для реактивної артилерії ЗСУ.

Читайте також: Україна отримала від Чехії ескадрилью ударних Мі-24 – The Wall Street Journal
Чеський Мі-24, ілюстративне фото з відкритих джерел

Кількість отриманих від Чехії Мі-24В офіційно не розкривається, у самих чехів було на зберіганні до 7 таких машин, якраз комплект на одну ескадрилью. Про передачу чеських Мі-24В для ЗСУ повідомлялось ще в травні цього року.

В свою чергу, по ворогу працює також наша тактична авіація. За минулу добу наші літаки типів Су-24М та Су-25 під прикриттям винищувачів типів МіГ-29 та Су-27 завдали декілька ударів по наземним цілям ворога. На даний момент відомо про знищені командно-спостережний пункт та пункт управління військами ворога. Також уражено польовий склад боєприпасів, до десяти бойових броньованих машин та живу силу рашистів.

Наш Су-25 працює по російським окупантам, фото - прес-служба Оперативного командування "Схід", дата публікації - 9 липня 2022 року
Читайте також: Словаччина доставила на автомобільних тралах свої Мі-17 для ЗСУ (відео)