xcounter
#

Словаччина доставила на автомобільних тралах свої Мі-17 для ЗСУ (відео)

84042
Вертольоти Мі-17 ВПС Словаччини, фото з відкритих джерел
Вертольоти Мі-17 ВПС Словаччини, фото з відкритих джерел

Частина цих вертольотів можуть використовуватись як ударні, частина - як чисто транспортні

Словацький телеканал NovinyPlus 18 червня 2022 року зафіксував в своєму відеорепортажі процес переміщення на автомобільних тралах двох вертольотів типу Мі-17, із серійними номерами 0807 и 0821.

Цей транспорт рухався із аеропорту в місті Пряшів у напрямку до кордону з Україною, розповідає портал Scramble в своїй публікації від 3 липня 2022 року.

Читайте також: Словаччина надасть Україні винищувачі МіГ-29AS: протиповітряну оборону країни забезпечить Чехія

Автори порталу пишуть, що за їх даними Словаччина також передала Україні два інші вертольоти типу Мі-17, із серійними номерами 0844 и 0847. Ці гвинтокрилі машини були оснащені вузлами підвіски для блоків з некерованими авіаційними ракетами.

Наступна на черзі - передача від Словаччини Збройним Силам України гвинтокрила Мі-17 із серійним номером 0820. Цей гелікоптер має бортове обладнання ізраїльського виробництва, тому Братиславі потрібен окремий дозвіл від уряду Ізраїлю на безоплатну поставку Україні цієї гвинтокрилої машини.

Гвинтокрил Мі-17 ВПС Словаччини із серійним номером 0820, джерело - Planespotters.net, автор - Marco Papa

Автори Scramble також пишуть, що словацькі військові таки передали нам один вертоліт типу Мі-2, що мав серійний номер 3301.

Як свідчать фото з відкритих джерел, під час служби в строю ВПС Словаччини цей Мі-2 не використовувався з підвісним озброєнням або обладнанням.

Словацький Мі-2 із серійним номером 3301, джерело - Airplane-Pictures.net
Читайте також: Словаччина витратить 1,6 млрд євро, щоб списати радянські БМП-1 та БМП-2