xcounter
#

Повітряні Сили наближаються до першої сотні збитих крилатих ракет росіян

16759
Пуск ЗРК С-300В Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Пуск ЗРК С-300В Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

І заодно показують, що "Калібрів" з підводних човнів боятись не варто – наша ППО збиває і такі "підступні" ракети

Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗСУ сповістило, що сьогодні ворог завдав декілька ракетних ударів по Львівщині, щоб знищити об’єкти критичної інфраструктури.

Запуск цих ракет виконувався з акваторії Чорного моря, ймовірно – з підводних човнів. Але є і хороші новини: воїни зенітно-ракетних військ збили дві крилатих ракети ворога.

Читайте також: Рашисти застосували ракети-"літаючі вагони" для удару по Кременчуцькому НПЗ

З цього повідомлення випливає два результати. Якщо ця оцінка, що ракети запускались саме з підводних човнів – вірна, то це означає, що сьогодні для ударів по Львівщині ворог використав КР типу "Калибр-ПЛ". Специфіка таких ракет – вони при запуску якби "виштовхуються" з торпедного апарату, стрільба можлива на глибині максимум 50 метрів. У нас прийнято вважати, що рашистські ракети з підводних човнів – це щось особливо підступне від орків. Але не варто виключати варіант, що частина ворожих "Калибр-ПЛ" могла при запуску банально піти на дно замість полетіти до вказаної цілі.

Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Результат наступний – якщо на вчора Генеральний штаб ЗСУ звітував, що наша протиповітряна оборона збила 95 крилатих ракет рашистів, то тепер маємо уже мінімум 97 збитих КР орків.

І таким чином наші Повітряні Сили наближаються до першої сотні знищених крилатих ракет ворога, що є також особливим здобутком Збройних Сил України у війні проти РФ.

Втрати ворога станом на 14 травня 2022 року, зокрема - уже під сотню збитих крилатих ракет рашистів
Читайте також: Польща прискорює виробництво ПЗРК Piorun, які чудово збивають рашистів: з 300 до 1000 на рік