xcounter
#

Посол Боднар розповів, коли в Україні з’явиться завод по виробництву Bayraktar TB2

6919
Наша країна планує утричі наростити флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ
Наша країна планує утричі наростити флот розвідувально-ударних БПЛА для ЗСУ

Для запуску проекту вже викуплена земельна ділянка та триває оформлення усіх необхідних документів

Основи заводу по виробництву безпілотних розвідувально-ударних комплексів Bayraktar TB2 в Україні можуть з’явитись до кінця 2022 року. Про це під час онлайн-інтерв’ю на "Радіо НВ" розповів посол України в Туреччині Василь Боднар, пише видання ZN.UA.

"Ми говорим про місяці, не про роки. <...> Не скажу точно, в який саме рік чи в який часи виготовлять самі БПЛА, але саме будівництво буде достатньо швидким. Я сподіваюсь, ми побачимо основи заводу до кінця 2022 року", - сказав посол України в Туреччині Боднар.

Читайте також: Інтерв’ю з Халуком Байрактаром: виробництво Bayraktar TB2 в Україні, важкий Akıncı для ЗСУ та проривний дрон MIUS (відео)
Посол України в Туреччині Василь Боднар, фото ілюстративне

Він також розповів, що на даний момент Україна та Туреччина готують відповідний пакет контрактів та угод для фізичного запуску будівництва цього заводу.

Baykar Makina уже купила земельну ділянку, необхідну для будівництва заводу, і також – створила свою дочірню компанію в Україні. При цьому також тривають роботи по отриманню ліцензій та дозволів, необхідних для виробництва безпілотних літальних апаратів в Україні.

Майбутній завод Baykar Defence з виробництва БПЛА в Україні виглядатиме ось так, фото ілюстративне

Посол України в Туреччині Василь Боднар також підтвердив інформацію, що в нашій країні мають збудувати не тільки завод по виробництву Bayraktar TB2, але й також – сервісний центр для обслуговування та модернізацію безпілотників цього типу.

Як раніше розповідав Defense Express, Збройні Сили України постійно використовують комплекс Bayraktar TB2, щоб стежити за діями російських військових на окупованому Донбасі.

Ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 Збройних Сил України, фото ілюстративне
Читайте також: Важкий БПЛА Akinci отримає ще один український двигун від "Мотор Січ"