xcounter
#

Польща показала проект далекобійного дрона-камікадзе Warmate 50, який має долетіти до Москви

6152
Warmate 50 на експозиції виставки MSPO 2024, фото - Bartłomiej Wypartowicz
Warmate 50 на експозиції виставки MSPO 2024, фото - Bartłomiej Wypartowicz

Польські розробники презентують перший свій безпілотник, який зможе бити на дальність кілька сотень кілометрів

Польська оборонна компанія WB GROUP в рамках виставки MSPO 2024, що зараз відбувається в місті Кельце, презентувала новий зразок дрона-камікадзе під позначенням Warmate 50. Ця розробка вирізняється не тільки своїми крупними габаритами, але й функціоналом також, оскільки в даному випадку йдеться про перший зразок далекобійного дрона-камікадзе, створеного в Польщі.

На даний момент передбачається, що Warmate 50 зможе уражати цілі на дистанції в кілька сотень кілометрів, а маса бойової частини складатиме 50 кілограмів. Про це пише польський портал Defence24.

Читайте також: Що за ядерна ракета РФ 9М730 "Буревестник", про яку знову пишуть західні ЗМІ, і що там дивне

Як випливає з цієї публікації, польський далекобійний дрон-камікадзе тільки набуває своїх остаточних нарисів. Бо, наприклад, по силовій установці є лише загальна вказівка, що це буде "двигун внутрішнього згорання", очікувані показники по швидкості та конкретній дальності польоту при цьому не називаються.

Є також лише загальна вказівка про те, що на відміну від попередніх моделей Warmate 50 розроблявся з підходом, що передбачає "максимізацію бойової ефективності за рахунок гнучкості функцій спостереження", тому це буде безпілотний літальний апарат, "призначений виключно для ударних завдань".

Іншими словами, у випадку з Warmate 50 передбачається, що цей дрон-камікадзе битиме по стаціонарним цілям на великій дистанції за наперед визначеними координатами, а функція наведення в польоті по команді оператора тут доступною не буде.

Warmate 50 на експозиції виставки MSPO 2024, фото - Koziol Wojciech

Зазначається, що базою для розробки Warmate 50 став дрон-камікадзе Warmate 20, який оснащений бойовою частиною масою в 20 кілограмів і презентація котрого відбулась у травні 2024 року.

Загалом по Warmate 50 наводиться така характеристика – цей безпілотник зможе долетіти навіть до Москви і дасть польським збройним силам більші оперативні можливості для ударів по стратегічно важливим цілям на великій дистанції.

Читайте також: "Українська бронетехніка" показала свою нову бойову броньовану колісну машину