xcounter
#

Польща побудує 32 багатоцільових гелікоптери для однієї з країн Південно-Східної Азії

1776
Sikorsky S-70i Black Hawk
Sikorsky S-70i Black Hawk

Замовлення на Sikorsky S-70i Black Hawk Польща отримала після того, як ці гелікоптери добре зарекомендували себе під час стихійних лих

Філіппіни придбали 32 багатоцільові гелікоптери Sikorsky S-70i Black Hawk. Як повідомляється у дописі міністра оборони країни Дельфіна Лорензани від 16 січня, відповідна угода на 623 млн доларів була підписана з підрозділом Sikorsky PZL Mielec 28 грудня 2021 року.

багатоцільові гелікоптери
Багатоцільові гелікоптери Sikorsky S-70i Black Hawk. Фото: ПС Філіппін

Згідно з домовленостями, перші п’ять гелікоптерів країна отримає у 2023 році, ще по 10 – у 2024 та 2025 роках, і сім – у 2026 році.

Читайте також: Україна модернізує вертольоти Мі-8 оптико-прицільними станціями та ракетами Туреччини

"Нестача транспортних літаків та гелікоптерів ніколи не була такою гострою, як під час пандемії та після тайфуну "Одетт", – зазначає Лорензана. Він також зазначає, що проблему посилював і парк старіючих Bell UH-1 Hueys, обслуговування яких стало нерентабельним.

Sikorsky S-70i Black Hawk
Sikorsky S-70i Black Hawk

Додаткові літаки країна замовляє з урахуванням позитивного досвіду використання цих гелікоптерів під час нещодавніх стихійних лих у країні – йдеться про тайфун "Одетт" у грудні 2021 року – Лорензана зазначає, що існуючий флот філіппінських Sikorsky S-70i Black Hawk добре зарекомендував себе під час цієї події.

Наразі країна експлуатує 15 гелікоптерів S-70 польського виробництва, останні п’ять з яких країна отримала у листопаді 2021 року. Першочергово флот філіппінських гелікоптерів Sikorsky S-70i Black Hawk налічував 16 екземплярів, однак один був втрачений.

Читайте також: "Мотор Січ" модернізує для ЗСУ вертоліт Мі-8 рідкісної модифікації