xcounter
#

"Мотор Січ" модернізує для ЗСУ вертоліт Мі-8 рідкісної модифікації

12761
Гвинтокрил Мі-8 ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Гвинтокрил Мі-8 ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Оновлену машину отримає 15 бригада транспортної авіації Повітряних Сил України

Оборонне підприємство АТ "Мотор Січ" виконає для Збройних Сил України замовлення на капітальний ремонт та модернізацію гвинтокрила Ми-8ТП. Оновлений вертоліт буде поставлено 15 бригаді транспортної авіації Повітряних Сил України. Про це прес-служба самої 15 авіабригади повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Бар’єр-В" для Мі-8: коли нарешті армійська авіація ЗСУ отримає високоточне озброєння

Ми-8ТП – машина рідкісної модифікації. По суті, це – "літаючий салон", який за часів СРСР вироблявся в інтересах Міноборони, але під конкретне завдання – для перевезення міжнародних інспекційних груп, що мали виконувати свої функції в рамках уже скасованого Договору про контроль звичайних озброєнь в Європі.

Для цього на Ми-8ТП спеціально встановлювалась потужна радіостанція, що розміщувалась між кабіною пілота та салоном. Вироблялись Ми-8ТП за радянських часів на заводі в російському місті Улан-Уде. За деякими даними, в строю Повітряних Сил України є два Ми-8ТП.

У травні 2021 року 15 бригада транспортної авіації отримала один модернізований Мі-8 МСБ, фото - прес-служба 15 авіабригади

Модернізація за варіантом Мі-8 МСБ від "Мотор Січ" передбачає перетворення на повноцінний транспортно-десантний гвинтокрил.

За деякими даними, протягом 2014-початку 2021 року "Мотор Січ" поставила Збройним Силам України 37 модернізованих гвинтокрилів Мі-8 МСБ. Також, що наприкінці 2021 року Морська авіація ВМС України отримала два додаткові Мі-8 МСБ.

Мі-8 Морської авіації ВМС України під час навчань "Об'єднані зусилля-2021"
Читайте також: "Мотор Січ" починає виготовлення власних фюзеляжів для гелікоптерів МСБ-8