xcounter
#

Польща передала Україні танків на дві повнокровні танкові бригади

8371
Польща передала Україні танків на дві повнокровні танкові бригади

Польща з перших днів рашиського вторгнення надає неоціненну допомогу Україні по всім напрямам, починаючи від гуманітарної допомоги та прихистку для біженців, завершуючи передачею важкого озброєння.

Варшава, як повідомляє Polskie Radio, посилила Збройні Сили України танками Т-72, артилерійськими системами "Град" та 2С1 "Гвоздика", бойовими машинами піхоти, ракетами "повітря-повітря", ПЗРК, а також дронами. Все це на суму понад 7 млрд злотих (приблизно 1,6 млрд доларів).

Читайте також: Ленд-ліз для України: що це означає для нас у п'яти фактах

Зокрема відомо, що Польща вже передала понад 200 одиниць танків Т-72. Враховуючи те, що у танковій бригаді 93 танки, цієї кількості вистачає для формування двох найбільших з'єднань в ЗСУ.

Зазначимо, що за даними Military Balance 2021, у Польщі на озброєнні 808 танків, з яких 242 одиниць Leopard 2A4/5, 232 одиниці PT-91 Twardy та 329 одиниць T-72A/T-72M1. Тобто передача 200 одиниць бронетехніки для Варшави це передача 25% від всього танкового парку війська польського. При цьому сама Польща знаходиться "у першому ряду" країн проти яких рашисти можуть здійснити напад.

Читайте також: Німеччина продовжує "викручуватись": Бундестаг з величезним "АЛЕ" закликав передати важке озброєння ЗСУ