xcounter
#

Польща досі не може визначитись, чи потрібна їй модернізація своїх Мі-24

2434
Польський Мі-24 під час робіт по модернізації, фото наводить Defence24
Польський Мі-24 під час робіт по модернізації, фото наводить Defence24

Польські військові уже розглядають варіант одразу купити 32 гвинтокрили західного виробництва, замість "латання" радянських машин

У 2019 році Міністерство оборони Польщі замовило компанії PZL Świdnik проведення випробувань ресурсу витривалості планерів для ударних вертольотів типу Мі-24.

За контрактом, такі випробування мали би завершитись в 2021 році, по факту – тривають і зараз, що відкладає фактичний старт робіт по модернізації польських Мі-24 мінімум на 3 роки, розповідає портал Defence24.

Читайте також: Чому одна з країн Європи "зажала" для ЗСУ свої "зайві" Мі-24
Пара гвинтокрилів Мі-24 польської армії під час навчань Dragon-21, фото з відкритих джерел

В 2019 році польський оборонний концерн PGZ показав проект модернізації Мі-24, який передбачав підвищення ресурсу планера на 5000 годин та установку оптико-електронної станції та оснащення таких вертольотів протитанковими ракетами Spike.

Такий комплекс вдосконалень для 28 польських вертольотів Мі-24 мав виступити як проміжне "бюджетне" рішення, перш ніж Польща закупила б 32 ударні вертольоти західного виробництва за програмою Perkoz.

Польські Мі-24, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але тепер, як пишуть автори Defence24, Міноборони Польщі чекає завершення випробувань витривалості планерів для Мі-24, щоб визначатись з подальшою доцільністю модернізації цих ударних вертольотів.

І заодно, польські військові можливість уже купити західні ударні вертольоти за програмою FMS (іноземних військових закупівель), проминаючи етап модернізації радянських "крокодилів".

Польський Мі-24 під час навчань Defender Europe 20. Фото: Юліуш Сабак/Defence24.pl
Читайте також: Повітряні Сили підтвердили, що чеські Мі-24В уже працюють по рашистам