xcounter
#

Поляки хочуть якнайшвидше замінити свої БМП-1 – стартували держвипробування нової бойової машини піхоти

16896
Поляки хочуть якнайшвидше замінити свої БМП-1 – стартували держвипробування нової бойової машини піхоти

Поляки планують якнайшвидше запустити у серійне виробництво свої нові БМП Borsuk

У Польщі стартували державні випробування нової плаваючої бойової машини піхоти, що створюється у рамках програми Borsuk – про це повідомляє польське видання Defence24 із посиланням на виробника машини Huta Stalowa Wola SA.

Випробування нової машини, що замінить застарілу БМП-1 у польському війську, стартували сьогодні, 4 липня, і є "важливим кроком на шляху до введення БМП Borsuk у стрій" (детальніше про нову польську БМП Borsuk можна дізнатися в цьому матеріалі).

Читайте також: Бійці ЗСУ взяли як трофей одразу дві модернізовані БМП-1АМ “Басурманин” рашистів (відео)

БМП Borsuk
БМП Borsuk, фото ілюстративне

Успішне завершення цих державних випробувань дозволить розпочати переговори з запуску серійного виробництва цих БМП для збройних сил Польщі.

Зазначається, що для випробувань, ймовірно, будуть використовувати чотири прототипи, що були замовлені військовими у рамках додатка до контракту на розробку проєкту – це має пришвидшити проведення самих випробувань.

Раніше Defense Express розповідав, що польська оборонна промисловість дещо скоригувала свої плани стосовно цих новітніх БМП і наразі планує в наступне десятиріччя поставити польським військовим одразу 1000 бойових машин піхоти Borsuk.

AS21 Redback
AS21 Redback

Водночас, крім цієї БМП, з метою пришвидшення переозброєння війська на новітні зразки, Польща планує придбати також БМП у закордонного замовника – ймовірно, це буде південнокорейська Redback.

Читайте також: Словаччина витратить 1,6 млрд євро, щоб списати радянські БМП-1 та БМП-2