xcounter
#

Поляки готуються воювати проти Росії, їм допомагають чеські та британські танкісти

4890
Бойові порядки 18-ої механізованої дивізії армії Польщі, фото - PAP
Бойові порядки 18-ої механізованої дивізії армії Польщі, фото - PAP

Польща заодно "перевірить", чи не стане Угорщина "бити в спину", якщо Кремль почне війну проти Варшави

В п’ятницю 4 листопада 2022 року стартували навчання Puma-2022, участь в яких беруть війська країн "Вишеградської четвірки" - Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

"Ядром" навчань виступає польська 18-та механізована дивізія, що сформована саме для стримування РФ. Учасники навчань відпрацьовуватимуть "сценарії, сформовані з урахуванням досвіду війни Росії проти України". Про це пише польська агенція PAP.

Читайте також: У пошуках F-16: у Варшаві розмірковують де взяті додаткові винищувачі, але схоже навіть варіантів немає
Один із епізодів маневрів "Puma-2022", фото - прес-служби 18-ої механізованої дивізії

Для проведення маневрів Puma-2022 країни-учасники залучили 3 тисячі військовослужбовців та 300 одиниць техніки. Окрім "Вишеградської четвірки", учасниками навчань також стали США та Велика Британія, їх військовослужбовці саме зараз прикривають східний кордон Польщі

Таке багатонаціональне угрупування військ тренуватиметься зокрема спільно форсувати річку Сян, ведення маневреної оборони, ліквідацію наслідків можливої хімічної атаки ворога. Також – як правильно давати запит на артилерійську підтримку в умовах бою та власне вести "інтегрований вогонь". Кульмінацією навчань мають стати зокрема спільні стрільби польських танкістів на Leopard 2 у взаємодії з чеськими танкістами на T-72M4CZ та британськими колегами на Challenger 2.

Один із епізодів маневрів "Puma-2022", фото - прес-служби 18-ої механізованої дивізії

Польща проводить маневри Puma-2022 із залученням "Вишеградської четвірки", і паралельно веде ряд інших навчань під умовними назвами – "Система-22", "Сан-22" та "Гепард-22", зміст яких поки не розкриваються.

З чого можемо зробити такий висновок. Маневри Puma-2022 – це одна із спроб Польщі вдосконалити свою військову машину в організаційному плані так, щоб мати здатність успішно вести війну проти РФ. Появу угорських військ на таких "антиросійських" маневрах можна сприйняти так – Польща хоче перевірити, чи стане Угорщина у випадку чого "бити в спину", якщо Кремль почне масштабну війну проти Польщі.

Угорський БТР-82А, один із епізодів маневрів "Puma-2022", фото - прес-служби 18-ої механізованої дивізії
Читайте також: Польща вироблятиме цікаву зброю, яка б допомогла ЗСУ прискорити утилізації рашистів