xcounter
#

Південна Корея почала будувати фрегати на експорт: першим замовником стали Філіппіни

1529
Ці кораблі стануть першими фрегатами в складі ВМС Філіппін, що будуть озброєні протикорабельними ракетами
Ці кораблі стануть першими фрегатами в складі ВМС Філіппін, що будуть озброєні протикорабельними ракетами

Оголошена вартість контракту склала 311 мільйонів доларів. Південна Корея окрилена таким успіхом та сподівається, що отримає замовлення і на поставку корветів та субмарин для філіппінських ВМС

Військово-морський флот Філіппін прийняв у свій склад фрегат Antonio Luna (тактичний номер FF151), офіційна церемонія призначена на 6 березня 2021 року. Це – другий корабель, який за контрактом із філіппінським урядом збудувала південнокорейська корпорація Hyundai Heavy Industries.

Перший фрегат за цим контрактом, корабель Jose Rizal (FF150), став до строю ВМС Філіппін у липні 2020 року, пише портал Naval News.

Читайте також: ​В’єтнам демонтував російські протикорабельні ракети Х-35 з корветів
Так виглядав перехід корабля Jose Rizal із Південної Кореї до свого місця базування у Філіппінах

Випробування корабля Antonio Luna відбулись протягом 25 вересня – 18 грудня 2020 року. При цьому, як наголосило командування філіппінських ВМС, корабель підтвердив усі технічні вимоги, передбачені контрактом.

Своєю співпрацею із Південною Кореєю по темі оновлення флоту військові Філіппін задоволені, менеджери Hyundai Heavy Industries сподіваються отримати від Філіппін підряди на поставку підводних човнів та корветів.

Включно із двома південнокорейськими кораблями, ВМС Філіппін матимуть у своєму складі п'ять фрегатів

Контракт на будівництво двох легких фрегатів уряд Філіппін та Hyundai Heavy Industries уклали в жовтні 2016 року, за результатами міжнародного тендеру. Оголошена вартість цього контракту – 311 мільйонів доларів, але в цю суму включене лише будівництво корпусів фрегатів. Скільки коштуватиме поставка озброєнь для кораблів – невідомо.

Кораблі для ВМС Філіппін, котрі збудувала Hyundai Heavy Industries, є зменшеною копією фрегатів типу "Інчхон-І", котрі стоять в строю військово-морських сил Південної Кореї.

Характеристики цих філіппінських фрегатів:

  • водотоннажність – 2600 тонн;
  • довжина корпусу – 107 метрів;
  • швидкість ходу – до 25 вузлів;
  • дальність ходу – 4500 миль при швидкості ходу 15 вузлів;
  • набір озброєння – одна гармата калібру 76 мм, одну автоматичну гармату калібру 30 мм, два тритрубні торпедні апарати калібру 324 мм, чотири пускових установки для протикорабельних ракет SSM-700K Haeseong, два зенітно-ракетні комплекси малої SIMBAD-RC від MBDA.
Судячи за характеристиками, корабель Jose Rizal та його "сістер-шіп" - це скоріше крупні корвети. А відносна дешевизна проекту - по 150 мільйонів доларів затрат на будівництво одного корпусу - компенсована тривалим періодом виконання робіт - майже п'ять років
Читайте також: Південна Корея будує новітні фрегати Incheon-II: як це посилить військово-морські сили країни