xcounter
#

Перевитрати понад $1,5 млрд: що не так з ядерними програмами Великобританії

281
Перевитрати понад $1,5 млрд: що не так з ядерними програмами Великобританії

Проблеми в управлінні та структурі ядерних проектів Великобританії призвели до перевитрат і значних затримок у їх реалізації

Парламентський рахунковий комітет Великобританії у своєму звіті розкритикував міністерство оборони Великобританії за надмірне збільшення витрат на ядерну програму через погану структуру контрактів та управління.

Зауваження стосується реалізації трьох основних ядерних проектів: будівництва атомних підводних човнів на верфі BAE Systems, виробничого об’єкта для ядерних реакторів підводних човнів, а також програми MENSA, у рамках якої має бути побудований новий завод зі збирання та розбирання ядерних боєголовок.

Читайте також: ​Росія посилить свій Балтийский флот ракетними кораблями з "Калібрами"
BAE Systems
Міноборони Великобританії не справляється з управлінням ядерними проектами країни. Фото: BAE Systems

Зазначається, що проблеми в управлінні та структурі проектів призвели до збільшення вартості проектів на $1,5 млрд і затримок тривалістю від 1,7 до 6,3 року.

У зв’язку з цим комітет висловив незадоволення тим, що міністерство оборони Великобританії не проаналізувало помилки з подібних проектів у США, а також ігнорувало досвід власних помилок протягом 30 минулих років.

За словами голови комітету Мег Хіллер, вони занадто часто бачать, як міністерство оборони Великобританії "повторює одні й ті самі помилки" й "витрачає кошти платників податків та створює недовіру до наших оборонних можливостей".

У відповідь на звіт прессекретар міноборони Великобританії заявив, що вони ретельно вивчать надані висновки та рекомендації і нададуть вчасну офіційну відповідь.

Читайте також: ​Boeing виготовить понад 1000 крилатих та протикорабельних ракет на 2,6 млрд доларів для іноземних армій