xcounter
#

Патрульний катер "Старобільськ" ВМСУ на навчаннях провів бойові стрільби (відео)

1118
Патрульний катер типу "Айленд (Island) P191 "Старобільськ" ВМСУ
Патрульний катер типу "Айленд (Island) P191 "Старобільськ" ВМСУ

Військово-морські сили ЗСУ перевірили бойові можливості патрульного катера "Старобільськ" (класу Island) у Чорному морі

Окрім відпрацювання низки планових завдань, як то: тактичне маневрування, перехід на аварійне управління у морі, тренування зв'язку в режимі реального часу та виконання елементів програми боротьби за живучість, екіпаж катера провів і суто бойові вправи.

Зокрема були перевірені можливості артилерійських систем "Айленду", під час виконання стрільб по морських, берегових та повітряних цілях. Так, українські моряки вчилися вражати плавучу міну на відстані 200 метрів, відбивали умовні атаки з повітря відразу з кількох напрямків та провели "бій" з ворожим кораблем.

Читайте також: Україна у 2020 році отримає нове військове озброєння від США

"У Чорному морі екіпаж виконував елементи експериментального курсового завдання, що спеціально адаптоване для визначення бойових спроможностей катера класу Island" - відзначив командир патрульного катера ВМСУ "Старобільськ" Павло Гладченко.

катер
Екіпаж "Старобільська" перевірив бойові можливості патрульного катера

Відзначається, що після виконання навчально-бойових вправ екіпаж катеру отримав завдання на супроводження українського розвідувального корабля "Переяслав". Під час виконання цього наказу "Старобільськ" виявив російські військові кораблі (патрульний катер ФСБ "Смарагд" та ракетний катер ЧФ РФ "Івановець") в районі окупованих українських газових родовищ, а також військовий літак, який кілька раз здійснив провокаційні дії у відношенні до катера ВМСУ.

катер
Під час супроводження розвідувального корабля "Переяслав", катер "Старобільськ" виявив російські військові кораблі патрульний катер ФСБ "Смарагд" та ракетний катер ЧФ РФ "Івановець"

Нагадаємо, катери типу Island Р190 "Слов’янськ" та Р191 "Старобільськ" (колишня назва USCGC Cushing (WPB-1321) та USCGC Drummond (WPB-1323) прибули в Україну 21 жовтня минулого року. Іще три катери аналогічного класу Військово-морські сили України мають отримати від США за програмою "Надлишкового оборонного обладнання" найближчим часом.

Катери Island
Катери Берегової охорони США типу Island - USCGC Ocracoke, USCGC Washington та USCGC Kiska

Мова йде про катери Берегової охорони США USCGC Ocracoke (WPB-1307), USCGC Washington (WPB-1331) та USCGC Kiska (WPB-1336).

"Ці катери розширять оперативні можливості українського флоту і підвищать потенціал реагування для захисту суверенітету і територіальної цілісності. Катери також забезпечують ситуативну обізнаність поблизу берегової лінії й допоможуть боротися із контрабандою", – відзначив старший радник голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Читайте також: ​ВМС ЗСУ перевірили новий артилерійський бронекатер (фото)