xcounter
#

Партизани знайшли новий спосіб "рейкової війни" в тилу окупантів (фото)

165273
Ворог намагається використовувати залізницю для "маневру військами", фото ілюстративне
Ворог намагається використовувати залізницю для "маневру військами", фото ілюстративне

Щоб навести переполох на комунікаціях ворога, іноді достатньо лише намотаного на рейки дрота

Профільний український портал Railway.Supply розповів, що невідомий в Іркутській області РФ зумів зупинити вантажний залізничний ешелон лише за допомогою звичайного дрота, який намотали на рейки. А для більшої життєствердності на місці події були розкидані аркуші з побажанням смерті окупантам.

Ця технологія працює так – якщо намотати на рейки дріт, сигнальна система СЦБ на залізниці видає червоний колір на світлофорі, спрацьовує автоблокування і поїзд починає гальмувати незалежно від волі машиніста. Підступність такого способу дій полягає ще і в тому, щоб одразу і не зрозуміти- у чому неполадка, і чому сигналізація не пропускає поїзд.

Читайте також: Як вести "тотальну рейкову війну" на окупованих територіях - загальна інструкція
Послання окупантам, залишене на колії

Цей епізод вартий уваги - можливо, хтось з бійців Руху опору побачить гарний спосіб, як за допомогою звичайного дрота "закоротити" рейки та залишити окупантам "життєствердне" послання.

Були неоднократні повідомлення про те, що рашисти використовують залізницю для "маневру військами" на тимчасово окупованих територіях України. І також – для логістичного забезпечення своїх військ окупанти провели мобілізацію цивільних залізничників. І тут можуть знадобитись будь-які методи впливу на ворога, в тому числі й психологічного.

Ешелон з військовою технікою ворога, фото ілюстративне

Лінійна тактика в стилі "побільше вибухівки під об’єкт інфраструктури" не завжди дає 100% результат.

Наприклад, 1 травня стало відомо, що в росіян "втомився" залізничний міст на рокадній лінії Сосновий Бір – Суджа, яка могла використовуватись для логістики ворожих військ на Ізюмському напрямку. А уже 4 травня рашисти заявили, що вони уже відновили цей залізничний міст.

Виведений з ладу 1 травня 2022 року залізничний міст рашистів на рокадній лінії в Курскій області РФ, фото з відкритих джерел
Читайте також: Ворог почав "стратегічні бомбардування" залізничної інфраструктури, та "гасить в молоко" свої дефіцитні ракети