xcounter
#

"Парадне взуття" для танків оцінили в 11 мільйонів гривень

1711
Т-64 "Булат" під час військового параду на День Незалежності України
Т-64 "Булат" під час військового параду на День Незалежності України

Міністерство оборони України планує закупити нові асфальтохідні башмаки траку для важкої бронетехніки

Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони України замовив дві партії так званих асфальтохідних башмаків.

Зазвичай цими засобами оснащується важка бронетехніка (в цьому випадку танки), що беруть участь в урочистостях, як то військові паради в місті, для мінімізації шкоди дорожньому покриттю.

Читайте також: ​Повітряний парад до 30-ї річниці Незалежності України: Ан-72 Нацгвардії візьмуть участь (відео)
Тендер Міноборони
Тендер Міноборони

Згідно з даними, оприлюдненими на майданчику ProZorro, планується закупити 3160 одиниць виробу "Башмак асфальтохідний до Т-64 (АХБ-64 в зборі)" за 8 848 000 гривень.

Другім лотом передбачається закупівля 1114 одиниць виробу "Асфальтохідний башмак траку (478БЭ.55.040сб)" за 2 228 000 гривні. Останній, ймовірно, потрібен для оснащення бронетехніки з гусеницями для платформи від Т-80УД або аналогів.

ТТХ замовлених Міноборони башмаків
ТТХ замовлених Міноборони "башмаків"

При цьому, кінцевий термін постачання товару визначений датою - 30 вересня 2021 року. Тобто ці вироби можуть бути виготовлені вже після проведення військового параду на честь 30-річча Незалежності України та, ймовірно, призначені на заміну тим, що будуть використані на урочистих заходах та тренуваннях у Києві.

ТТХ замовлених Міноборони башмаків
ТТХ замовлених Міноборони "башмаків"

Нагадаємо, за планом, у день святкування 30-ї річниці Незалежності України до проведення урочистих заходів буде залучено понад 5 тисяч військовослужбовців, 100 літальних апаратів та 400 одиниць озброєння й військової техніки.

Деяким з модернізованих Т-64 (стан корпусів на другу половину липня 2021 року) з тих 10, що мали взяти участь на параді 24 серпня 2021 року, башмаки в цей день навряд чи знадобляться
Деяким з модернізованих Т-64 (стан корпусів на другу половину липня 2021 року) з тих 10, що мали взяти участь на параді 24 серпня 2021 року, "башмаки" в цей день навряд чи знадобляться

Зокрема заплановано й проходження нових зразків танків, які були замовлені на харківських держпідприємствах в кінці минулого та на початку поточного років. Мова йде про БМ "Оплот" та "коробку" з десяти модернізованих Т-64БМ2.

Читайте також: Чи доїде БМ "Оплот" на парад, "повернення Пастернака 2.0" та Bayraktar TB2 для ВМСУ: події тижня від Defense Express