xcounter
#

Опубліковано перехоплення панічних розмов рашистів з катерів "Раптор", потоплених біля Зміїного

45786
Опубліковано перехоплення панічних розмов рашистів з катерів "Раптор", потоплених біля Зміїного

Загалом Bayraktar TB2 у двох епізодах уразив чотири катери типу "Раптор"

Спільнота Inform Napalm опублікувала перехоплення розмов рашистів, які намагались втекти від ударів з Bayraktar TB2.

Як йдеться у дописі радіообмін був на ультракороткому діапазоні та відкритому морському рятувальному каналі, що дозволило його доволі легко перехопити.

Читайте також: Пекельне відео, як ТРО знищили найновіший Т-90М "Прорив" - розбираємо по кадрах

Судячи з записів рашисти опинились у ситуації, коли могли лише просто накивати п'ятами, очікуючи на фатальний удар з неба. Вони чудово бачили що саме їм загрожує та благали надіслати повітряну допомогу. Окрім того, катери посилено маневрували, йдучи зигзагами в надії, що це їх врятує від високоточних боєприпасів.

Також стає відомим, що загальна кількість катерів була, як мінімум три одинці. У результаті роботи ударного БПЛА два з них втратили хід.

Нагадаємо, що ударами з Bayraktar TB2 у районі острова Зміїний було знищено: 4 катери "Раптор", десантний катер "Серна", по дві одинці ЗРК "Тор" та ЗРК "Стрела-10", а також інша техніка та озброєння противника. Більше того, вперше Bayraktar TB2 провів формальний повітряний двобій, знищивши Ми-8АМТШ.

Як стало відомо згодом це був вертоліт 487-й окремого вертолітного полку РФ, на борту знаходився "політрук" - заступник командира полку по військово-політичній роботі.

Читайте також: Javelin у дії: українське сафарі на ворожі танки йде не тільки із "Стугни-П" (відео)