xcounter
#

Олексій Резніков на КБФ: Перемога не забариться, якщо ми зберігатимемо єдність та стійкість

926
Фото: mil.gov.ua
Фото: mil.gov.ua

Росія все ще має значні ресурси для ведення війни, але вже намагається отримати паузу на полі бою за будь-яку ціну

Про це сказав Міністр оборони України Олексій Резніков у відеозверненні під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Київський безпековий форум, Defense Express

«Попереду – важкі місяці. Ворог ще має значні ресурси, але все більше ознак, що йому потрібна пауза за будь-яку ціну», - наголосив він.

Читайте також: ​Все задля Перемоги: В Києві обговорюють проблеми війни і миру, національної і світової безпеки (Відео)

«Це найкращий доказ, що наша перемога не забариться, якщо ми зберігатимемо єдність та стійкість. Якщо вільний світ буде стійким і єдиним у прагненні зупинити зло, так і відбудеться», - сказав міністр оборони.

Київський безпековий форум, Олексій Резніков, Defense Express
"Наша перемога не забариться, якщо ми зберігатимемо єдність та стійкість", - Міністр оборони України Олексій Резніков

Резніков зазначив, що ще дев’ять місяців тому російські війська були за 20 кілометрів від центру Києва.

«Але завдяки стійкості українського народу, мужності нашої армії та підтримці партнерів ми вистояли. І вже звільнили половину тимчасово окупованих росіянами територій», - підкреслив він.

Київський безпековий форум, Олексій Резніков, Defense Express
Метою боротьби України проти російської агресії є не лише повернення всіх тимчасово окупованих територій, а і демонтаж нацистського режиму у Москві

Міністр оборони України також заявив, що метою боротьби України проти російської агресії є не лише повернення всіх тимчасово окупованих територій, а і демонтаж нацистського режиму у Москві.

«Сьогодні, коли ми говоримо про мету нашої боротьби, повернення усіх територій у міжнародно визнаних кордонах є першою і необхідною ознакою нашої перемоги. Необхідною, але не достатньою», - сказав він.

«Після того, що сталося за 8,5 років і особливо за останніх 9 місяців, повернення формального статусу-кво буде недостатнім не тільки для України, але й для Європи та всього вільного світу», - наголосив міністр оборони.

Київський безпековий форум, Олексій Резніков, Defense Express

За його словами, ознакою нашої перемоги буде не тільки вихід на державний кордон у Міловому на Луганщині чи на острові Тузла.

«Це також демонтаж нацистського режиму в Москві. А фактично це одночасно денацифікація, деімперіалізація та деколонізація Російської Федерації», - підкреслив Олексій Резніков.

«Відновлення України за рахунок російських активів. Покарання російських військових злочинців, включно з пропагандистами. Створення системи гарантій, за яких агресор не матиме жодних шансів», - додав він.

В четвер, 1 грудня, в день 31-ї річниці Загальнонаціонального референдуму, який підтвердив незалежність України, її територіальну цілісність і непорушність кордонів, у столиці пройшов щорічний Київський Безпековий Форум.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», - головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Читайте також: В НАТО говорять, що масовані атаки на українські міста є проявом відчаю Росії