xcounter
#

Оголошені строки навчання танкістів на Leopard 2 у Німеччині та Польщі: плани формування танкової бригади - в силі

3595
Українські танкісти у Польщі (фото: Kancelaria Prezydenta)
Українські танкісти у Польщі (фото: Kancelaria Prezydenta)

Українські танкісти почали проходити дійсно експрес-навчання на танках Leopard 2 по 10-12 годин на день

Українські танкісти почали опанування танків Leopard 2 які синхронно стартували у Польщі та Німеччині. З огляду на все навчання розподілилось між країнами таким чином, що у Польщі українські танкісти навчаються на танках Leopard 2A4, а у Німеччині - на Leopard 2A6.

Зокрема у Польщі навчання проходять на базі 10-ї бронетанкової бригади поблизу селища Сьвентошув [Świętoszów] на заході країни. У тренуванні, окрім польских польських, беруть участь норвезькі та канадські військові. А самі навчання сьогодні, 13 лютого, відвідав президент Польщі Анджей Дуда та міністр оборони країни Маріуш Блащак.

Читайте також: Скільки коштує один патрон: остаточне руйнування ілюзії щодо вартості озброєння

За словами президента Польщі навчання українських танкістів будуть тривати трохи понад місяця. І це доволі скорочений курс, але навчання проходять вже досвідчені українські бійці. Більше того, "робочий день" триватиме 10-12 годин. Загалом навчання мають пройти 105 бійців - 84 танкісти на 21 танковий екіпаж та ще 21 технік.

Міноборони Німеччини також офіційно повідомило, що навчання українських танкістів розпочались, але будуть тривати довше - 6-8 тижнів. Тренуватись українські танкісти на Leopard 2A6 будуть на полігоні танкових військ поблизу Мунстері [Munster] недалеко від Гамбурга. Але у німецькому оборонному відомстві не оголосили кількість військових, які проходять навчання.

Leopard 2A6
Leopard 2A6 Бундесверу

Також існує інформація, що навчання українських танкістів може проходити й в Іспанії, але поки офіційної інформації щодо його початку немає. Щоправда, на Піренейському півострові типи Leopard 2 для України розділились, зокрема Іспанія планує постачати Leopard 2A4, а Португалія - Leopard 2A6.

Водночас, як повідомив президент Польщі, намір сформувати для України танкову бригаду на Leopard 2, а тоді мова йде про, як мінімум 84 основних бойових танків, залишається не просто в силі - а підтверджено союзниками.

Читайте також: Новітній танк KF51 Panther для ЗСУ від Rheinmetall: реальність, обіцянки, можливості та сенс