xcounter
#

Оборонка у ЄС починає активізуватись: корабели з Fincantieri розширюються в очікуванні замовлень на 20 млрд євро

2805
Фрегат FREMM - "флагман" Fincantieri
Фрегат FREMM - "флагман" Fincantieri

Fincantieri - доволі потужна італійська кораблебудівна компанія, яка відома фрегатами FREMM

Збільшення оборонних бюджетів по всьому світу закономірно викликало процес з активізації виробників озброєння. І хоча поки цей процес складно назвати оперативним, але деякі найбільш маневрені компанії починають значно розширювати виробництво.

Наприклад, нове керівництво італійської верфі Fincantieri повідомило, що новий бізнес-план компанії на 2023-2027 роки розраховує на контракти загальною вартістю 20 млрд євро. Про це повідомив її очільник Пьероберто Фольджеро [Pierroberto Folgiero], повідомляє Defense News.

Читайте також: Після 8 днів навчань виявилось, що Німеччина має лише 324 "надійно боєздатних" БМП

Збільшення кількості контрактів дозволить наростити виторг компанії до 9,8 млрд євро до 2027 року, в той час, коли у 2021 році цей показник склав 6,7 млрд євро. Збільшення замовлень очікується через зростання оборонних бюджетів у Західній Європі, в середньому на 3,3% та в Азійсько-Тихоокеанському регіоні на 4,4%. Для збільшення темпів виробництва передбачається цифровізація та перегляд виробничих процесів.

Доволі амбітні плани Fincantieri спираються, зокрема на багатоцільові фрегати FREMM, які зараз стоять на озброєнні Франції, Італії, Марокко та Єгипту, а також були обрані США у 2020 році. Контракт з Пентагоном охоплює будівництво головного корабля за 795 млн доларів, а також опціон на 5,5 млрд доларів.

ITS Alpino (F 594)
ITS Alpino (F 594), класу FREMM

При цьому виробництво кораблів буде здійснюватись на верфі Marinette Marine яка належить італійській компанії. Ця ж верф вже буду кораблі класу Freedom для США спільно з Lockheed Martin.

USS Fort Worth (LCS 3)
USS Fort Worth (LCS 3), класу Freedom
Читайте також: Скільки коштує модернізація та обслуговування Gripen, якщо витрати "розтягнути" на 6 років