xcounter
#

"Об’єднані зусилля - 2020": "Нептун" відпрацював знищення надводного корабля противника (фото)

2053
Пускова установка УСПУ-360 протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" на СКШМ "Об’єднані зусилля -2020"
Пускова установка УСПУ-360 протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" на СКШМ "Об’єднані зусилля -2020"

Наземна версія протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" вперше взяла участь в навчаннях Збройних сил

Нещодавно прийнятий на озброєння комплекс РК-360МЦ "Нептун" взяв участь в масштабних навчально-бойових стрільбах, що проводилися у районі Кінбурнської коси, в рамках активної фази стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля -2020".

Основним завданням нового комплексу, під час зосередженого вогневого удару ракетних підрозділів ЗСУ, була імітація знищення надводного корабля противника.

Читайте також: Солдати НАТО на "Козаках": ​Українські та британські десантники відпрацювали взаємодію при форсуванні водної перешкоди
РК-360МЦ "Нептун"
"Але цей комплекс здатний наносити ураження й по наземних цілях, тому в межах навчань ми передбачали різні сценарії, відпрацьовували взаємодію між рухомим командним пунктом та пусковими установками", - зазначив керівник тактико-спеціального навчання з окремими береговими ракетними дивізіонами капітан 1 рангу Олександр Шевченко.
РК-360МЦ "Нептун"

Нагадаємо, у середу 23 вересня ц.р. численні ракетні підрозділи Збройних сил України у межах одного з етапів навчань "Об’єднані зусилля -2020"відпрацювали завдання зосередженого вогневого удару по силах умовного противника.

РСЗВ БМ-27 "Ураган"

До стрільб було залучено комплекси РСЗВ калібру 220 мм БМ-27 "Ураган" та комплекси з ракетами "Вільха" (які також вперше були застосовані в навчаннях ЗСУ), які вогневим ударом знищили об'єкти в глибині оборони умовного противника.

Су-25 ЗСУ

Українські ракетні комплекси працювали спільно з літаками штурмової та морської авіації. Крім того, практичне бомбометання виконав і ударно-розвідувальний БпАК Bayraktar TB2, який, в рамках завдань, успішно уразив визначені цілі керованими боєприпасами MAM-L.

Читайте також: Конвертоплани армії США V-22 Osprey промчались над Києвом (відео)