xcounter
#

Новий японський винищувач F-3 буде мати мікрохвильову зброю

3922
Новий японський винищувач F-3 буде мати мікрохвильову зброю

"Новий винищувач Японії матиме передові технології, яких немає навіть у найсучасніших американських літаках"

Японія продовжує будувати плани щодо свого майбутнього винищувача наступного покоління, який буде призначений передусім для боротьби з ворожими літаками, але також матиме можливість вражати й наземні цілі.

Повідомляється, що F-3 матиме технології, які також були анонсовані і в британському винищувачі наступного покоління Tempest: можливість дистанційно керувати дроном, системи віртуальної реальності тощо.

Читайте також: Перший політ з винищувачами: стелс-дрон XQ-58A Valkyrie випробували як шлюз для F-22 і F-35
F-2
Новий винищувач замінить японський F-2

Водночас японський літак також матиме радар, який можна використовувати як мікрохвильову зброю, щоб "підсмажувати ворожі ракети".

Ця функція буде встановлена у носовій частині радіолокаційної системи. Зазначається, що пілот при цьому може продовжувати зближення з суперником, збиваючі ворожі ракети.

Прототип цього винищувача, за попередніми даними, має бути представлений у 2024 році, перший політ відбудеться у 2028 році, а повне виробництво – у 2031.

На програму винищувача нового покоління Японія витратить 48 мільярдів доларів на проєкт. Це з урахуванням витрат на розробку та виробництво.

Японський новий винищувач, відомий як FX або F-3, має замінити старий винищувач F-2 у 2030-2040 роках.

Як раніше повідомляв Defense Express, у цьому році Державний департамент США дав "зелене світло" на підписання угоди на продаж Японії 105 винищувачів п’ятого покоління F-35, двигунів до них, систем радіоелектронної боротьби та зв’язку, а також супутніх послуг.

Загальна сума угоди між Вашингтоном та Токіо оцінюється у 23 млрд доларів. Ця угода виведе повітряні сили Японії на друге місце у світі, після США, за кількістю літаків п’ятого покоління - 147 літаків.

Читайте також: ​Mitsubishi F-3: яким буде японський винищувач 6-го покоління