xcounter
#

Норвегія вкладає додатковий мільярд крон у оборону: оголошені головні пріоритети

809
БМП CV 90
БМП CV 90

Уряд Норвегії виділить 1 млрд норвезьких крон на підтримку оборонної промисловості

Уряд Норвегії планує наростити інвестиції в оборонну промисловість і виділити на це додатково ще 1 мільярд норвезьких крон (104,6 млн доларів) .

"Використовуючи модернізацію прикладних корветів для ВМС та бронетехніки для армії, ми можемо одночасно створити обороноздатність і підтримувати норвезьку промисловість. Це питання, яке допомагає компаніям знову стати на рельси та повернути людей до роботи, і ми так швидко наростимо оборонний потенціал", - зазначив Міністр оборони країни Франк Бакке-Єнсен.

Читайте також: ​Норвегія отримала чергову партію F-35 у "зимовій версії"
Військовослужбоців ЗС Норвегії

Варто зазначити, що наразі є пропозиції норвезького уряду щодо нового довгострокового плану для оборонного сектора, який стосується розробки нових типів кораблів для флоту. Ці роботи відкриють ширші можливості для кластера їх морських технологій.

ВМС Новргеії
Фрегати типу "Фрітьоф Нансен" (Fridtjof Nansen-klassen) ВМС Новргеії

Крім того, норвезький уряд планує прискорено витратити майже 600 млн. норвезьких крон(62,7 млн доларів) на модернізацію БМП CV90 і допоміжних машин. Відповідно до нового довгострокового плану розвитку оборонного сектора в армії будуть діяти чотири механізованих батальйону, які будуть оснащені бойовими і допоміжними машинами CV90.

Stormpanservogn CV9030N
БМП CV9030N армії Норвегії

Затримка в роботі по модернізації цих підрозділів означає, що армія отримає ще 20 бойових і допоміжних машин на цьому шасі. Замовлення буде виконувати норвезька оборонна промисловість в період з 2020 по 2023 рік.

Норвезька армія в ході заходів бойової підготовки

Також важливо наголосити, що у 2020 році уряд збільшить асигнування на проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в сфері оборони на 20 млн норвезьких крон - від 71 до 91 млн. Це має допомогти забезпечити зайнятість і наростити експертні знання у високотехнологічній галузі норвезької промисловості та бізнесу, дозволить промисловості та бізнесу зорієнтуватися на майбутні придбання як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Норвезькі БМП CV90
Читайте також: COVID-19 і світовий ОПК: реакція та перспективи