xcounter
#

Німецький Мatador у дії: Азов показав майстер-клас використання гранатомету

39729
Професійна робота гранатометників з обох боків вулиць
Професійна робота гранатометників з обох боків вулиць

Боєць полку "Азов" успішно використав німецький гранатомет RGW-90 Мatador проти рашиської бронетехніки

Окремий загін спеціального призначення "Азов" Нацгвардії України продемонстрував використання німецького гранатомета RGW-90 Мatador.

У ході вуличного бою був знищений БТР противника, який отримав пряме влучання у десантне відділення. Враховуючи можливості цієї зброї, ворожа бронетехніка та всі хто в ній знаходився були знищено.

Читайте також: Бійці з рашизмом отримали "Вампіри", які допоможуть влаштувати нову "Чорнобаївку" окупантам

На те, що був використаний саме RGW-90 Мatador вказує характерний приціл гранатомета .

Також не можемо не підкреслити професійну роботу гранатометника, який одразу після пострілу, не очікуючи його результату уходить за укриття. А не "сурикатом" стоїть виглядаючи відповідь на питання "чи влучив".

Щодо можливостей RGW-90 Мatador має доволі цікаві характеристики. Зокрема при вазі у 9 кг та довжині 1 метр гранатомета його боєприпас здатний пробити до 500 мм броні. До речі реактивна граната має високу початкову швидкість до 250 м/с, для розуміння це вдвічі більше за стандартний постріл РПГ-7.

Щодо місця подій, то зараз бої в містах з аналогічною забудовою йдуть лише у оточеному з початку березня Маріуполі, який продовжують боронити "азовці", морпіхи, прикордонники та інші бійці силових структур України. Водночас інформація про передачу Україні RGW-90 Мatador з'явилась наприкінці березня. Мова йде про постачання 5900 гранатометів партіями, перша з яких складає понад 2500 одиниць.

Читайте також: Все одне знайдуть: ЗСУ показали, як знищують замасковану позицію артилерії ворога зі штабом (відео)