xcounter
#

Новий засіб для пекла: Німеччина передала багатоцільові гранатомети RGW-90 Мatador

Ручний багатоцільовий одноразовий гранатомет MATADOR RGW-90
Ручний багатоцільовий одноразовий гранатомет MATADOR RGW-90
44886

Декілька тисяч гранатометів RGW-90 Мatador вже скоро підуть у справу

Німеччина передала бійцям з рашизмом доволі велику партію новітньої протитанкової зброї - багатоцільових гранатометів RGW-90 Мatador.

Мова йде про понад 2500 одиниць. І, як повідомила німецька газета Bild, це лише перша партія гранатометів, загальний обсяг постачання яких, що схвалено урядом Німеччини - 5900 одиниць.

Читайте також: "Стугна" у бою: постріл на максимальну дальність та відео, яке рашистам ніколи не зрозуміти

Як зазначається, решта RGW-90 Мatador зараз у виробництві та буде доставлена невеликими партіями до кінця травня. Очікується, що загальна вартість закупівлі складе 25 мільйонів євро.

Варто зазначити, що уряд Німеччини погодився на цей продаж дуже швидко - заявка була отримана 18 березня, та була схвалена для експорту 21 березня, повідомила газета Bild.

MATADOR RGW-90 - це ручний багатоцільовий одноразовий гранатомет від фірми Dynamit Nobel Defense (DND). Це ще одна протитанкова зброя, доставлена з Німеччини. Раніше за допомогою Німеччини та Нідерландів було доставлено щонайменше 1400 протитанкових гранатометів Panzerfaust 3 (різні версії).

RGW-90
Гранатомет RGW-90 був створений на базі гранатомета Armbrust. Калібр 90 мм, довжина 1 м, вага 8,9 кг. Дальність стрільби 14-500 м та може бути збільшена при застосуванні приціла

RGW-90 був створений в результаті аналізу досвіду фірми DND та низки країн, пов'язаного з експлуатацією гранатометів Panzerfaust, а також легкої зброї проти укріплень. Він створений у результаті співпраці фірми DND, а також ізраїльського концерну Rafael та ЗС Сінгапуру з агентством DSTA.

RGW-90
На відміну від американського ПТРК Javelin, RGW-90 - це скоріше зброя для ближнього бою. Особливо у лісистих місцевостях чи містах.

ЗС Сінгапуру у рамках програми MATADOR (Man-portable Anti-Tank, Anti-DooR) повідомили про потребу у системі зброї, яка була б здатна боротися з броньованими цілями, включаючи танки, та укріпленнями.

Гранатомет RGW-90 був створений на базі гранатомета Armbrust. Калібр 90 мм, довжина 1 м, вага 8,9 кг. Дальність стрільби 14-500 м та може бути збільшена, якщо приєднати приціл Dynahawk. Також є нічний приціл. Зброя має початкову швидкість до 250 м/с та можливість ведення вогню з обмеженого простору.

Багатоцільовий гранатомет (НН) здатний пробити понад 500 мм катаної гомогенної броні за допомогою кумулятивної бойової частини. Він також здатний боротися з укріпленнями – після переключення на режим HESH (High-Explosive Squash Head), чия фугасна та осколкова дія полягає у підриві при контакті з перешкодою, внаслідок чого вона руйнується, створюючи ударну хвилю та вторинні уламки.

Багатоцільовий гранатомет (НН) здатний пробити понад 500 мм катаної гомогенної броні за допомогою кумулятивної бойової частини.

Спеціальна клавіша на корпусі гранатомета дозволяє переключити його або у положення HEAT (кумулятивне) або HESH (бронебійно-фугасне). Перший режим дозволяє вражати бронетехніку, другий – укріплені споруди.

Є три версії гранатомету, що відрізняються бойовою частиною:

  • MATADOR-MP (Multi-Purpose) – багатоцільовий (НН);
  • MATADOR-WB (Well-Breaching) – для створення великих отворів (до 1 м у діаметрі) у стінах;
  • MATADOR-AS (Anti-Structure) – версія з тандемною бойовою частиною (проти важких танків).

На відміну від американського ПТРК Javelin, це скоріше зброя для ближнього бою. Особливо у лісистих місцевостях чи містах.

Це ідеально вписується в тактику війни, яка в останні тижні все більше покладалася на атаки із засідок по російських танкових колонах та колонах постачання. Такі легкі, прості та ефективні гранатомети будуть дуже корисними бійцям руху опору та регулярної армії.

Читайте також: Що відбувається з танком рашистів після удару Javelin - відеозапис з дрона