xcounter
#

​Німецькі спецпризначенці отримають нові багі Polaris MRZR-D4

Polaris MRZR-D4
Polaris MRZR-D4
1458

Новий колісний транспорт має розширити можливості сил спеціальних операцій Бундесверу

Спецпризначенці Бундесверу у наступному році отримають нові багі Polaris MRZR-D4. Перша партія цього транспорту із 65 машин має надійти вже у наступному році, а загальний об’єм замовлення налічує до 148 багі.

Багі MRZR-D4 був розроблений американською компанією Polaris Defense та призначений для проведення розвідки, диверсій та інших спеціальних заходів. Він максимально адаптований до жорстких умов експлуатації та дозволяє діяти навіть у гірській місцевості.

Читайте також: "Мінерал-У": перші зображення нової РЛС розвідки та цілевказування від ДП "Квант-Радіолокація"

Цікаво, що за умовами конкурсу на відбір такого транспорту, який був оголошений у 2019 році, Бундесвер прямо записав, що постачальник має бути офіційним дилером або мати сертифікат від Polaris Defense. Тобто у Берлині навіть не розглядали будь-які альтернативи MRZR-D4.

MRZR-D4
MRZR-D4 - 4-місна версія та його 2-місна версія MRZR-D2

Polaris MRZR-D4 - класичний сучасний багі, вага якого становить лише 1050 кг. Він оснащується чотиритактним трициліндровим турбодизельним двигуном об'ємом 993 куб, який поєднаний із варіатором. Багі дозволяє перевозити до 4 бійців (включно із водієм), вантаж до 680 кг, з яких 227 кг у вантажному відсіку.

Polaris Defense
Polaris Defense активно постачає свою продукцію до армії США

Зазначимо, що Polaris Defense ще з 2013 року активно співпрацює з армією США, а також постачає свій транспорт силовим структурам близько 30 країн світу.

Читайте також: ​Європейська оборонна агенція визначила головні напрями розвитку армій ЄС