xcounter
#

Німеччина витратить мільярди доларів на винищувачі

5466
Німеччина витратить мільярди доларів на винищувачі

Німеччина дала зелене світло на закупівлю літаків на суму не менш як 5,4 мільярда євро. У ВПС заявили, що новий літак буде "оснащуватися за останнім словом техніки і може використовуватися проти цілей на землі"

Бюджетний комітет німецького парламенту в четвер, 5 листопада, затвердив контракт на 5,4 мільярда євро (6,35 мільярда доларів) за закупівлю 38 літаків Eurofighter у Airbus для ВПС країни.

Контракт є частиною довгострокового плану Міністерства оборони Німеччини щодо закупівлі як мінімум 93 винищувачів Eurofighter, а також 45 літаків F-18 від Boeing. Рішення про закупівлю літаків, що залишилися, очікується після федеральних виборів у Німеччині в наступному році.

Читайте також: Японія розпочинає створення винищувача шостого покоління
Винищувач
Німеччина оновлює парк бойових літаків

Як заявили у ВПС Німеччини, тепер вони отримають "багатоцільовий літак, який можна буде використовувати не тільки проти літаків противника, але й проти наземних цілей". Стверджується, що новий винищувач буде оснащуватися найсучаснішими радіолокаційними технологіями.

Очікується, що постачання літаків четвертого покоління розпочнеться з 2025 року.

Як раніше повідомляв Defense Express, нова РЛС британського винищувача Tempest збирає в 10 000 разів більше даних, ніж попередні.

Винищувач Tempest
Винищувач Tempest

Винищувач Tempest, ймовірно, також зможе використовувати радар для електронної атаки. Колись таку операцію могли виконувати тільки літаків спеціального призначення. Але завдяки радарам з АФАР, сучасні винищувачі часто проводять власні операції електронної атаки.

Читайте також: Купуєш російське – ніяких винищувачів: як в США хочуть захистити F-35