xcounter
#

Німеччина передала Україні ще декілька ефективних "шахідобійок" та боєприпасів до них

4191
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне

Німецька ЗСУ Gepard ефективно збиває іранські дрони-камікадзе типу Shahed

Німеччина оновила список переданої Україні оборонної допомоги на сайті уряду – серед усього, стало відомо, що Німеччина передала ЗСУ ще дві зенітні самохідні установки Gepard, а також 6 тисяч 35-мм боєприпасів до неї і до кінця лютого має передати ще п’ять таких систем.

Зенітна самохідна установка Gepard наразі є одним з найефективніших рішень проти іранських дронів-камікадзе типу Shahed, які використовує РФ для своїх терористичних ударів – про це відзначив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі 24 каналу.

Читайте також: ЗСУ розповіли, скільки ракет та "літаючих мопедів" уже знищили німецькі Gepard

"У Gepard є потужний радар та автоматизована система, яка виявляє цілі й ефективно їх знищує", – відзначає Ігнат. Водночас нюанс в тому, що дрони-камікадзе типу Shahed можуть літати за різними маршрутами, а максимальна дальність ЗСУ Gepard становить всього 4 км.

Shahed-136
Shahed-136

Таким чином, чим більше Gepard матиме Україна (а також боєприпасів до них), тим легше й ефективніше можна буде збивати дрони-камікадзе й не тільки. Тут також варто згадати, що Німеччина постачає нам не тільки власні ЗСУ Gepard, але й, наприклад, хоче викупити 15 одиниць цих систем у Катару, який свого часу придбав їх для захисту стадіонів під час чемпіонату світу з футболу.

Читайте також: Ще 7 Gepard, морські БПЛА та запасні частини для Мі-24 - черговий пакет допомоги від Німеччини