xcounter
#

Незабаром австралійські БМП зможуть знищувати ударні БПЛА лазерами (відео)

3503
Рендер бронемашини оснащеної бойовим модулем T2000-DE в дії
Рендер бронемашини оснащеної бойовим модулем T2000-DE в дії

Компанія EOS Defense Systems представила проект системи спрямованої енергії (directed-energy), яку планують інтегрувати в нові бойові модулі T2000

Малогабаритний інтегрований лазерний модуль DE потужністю 35 кВт, вбудований в новітній бойовий модуль від австралійської компанії та має доповнити його можливості у боротьбі з безпілотниками.

Така версія перспективного БМ для оснащення бойових машин піхоти отримала назву T2000-DE, повідомляє прес-служба EOS Defense Systems.

Читайте також: Безпілотник з лазером збиває ракети: у Elbit Systems показали концепцію сучасного засобу ПРО

Це рішення розробляється для задовільнення потреб міністерства оборони Австралії. В EOS очікують, що розроблений ними концепт буде наданий для участі у тендері австралійським військовим у наступному році.

T2000-DE
Новий бойовий модуль планують встановлювати на сучасні бронетранспортери та БМП

Як повідомили розробники, після вивчення перебігу бойових дій в останніх збройних конфліктах, зокрема, в Нагірному Карабасі, в компанії вирішили посилити захист бойових машин від безпілотних загроз, як то ударні БПЛА та баражуючи боєприпаси.

T2000-DE
T2000-DE, окрім лазерної системи, також має й інше сучасне озброєння

За задумом, система directed-energy (DE) зможе захистити бойові машини, першою чергою, у вертикальній площині – знищуючи ворожі безпілотні апарати та боєприпаси на ближніх дистанціях. Також вона буде здатна "засліпити" атакуючи безпілотні системи, що дасть змогу їх знищити іншими засобами озброєння бойового модуля.

T2000
"Класичний" бойовий модуль T2000

"T2000-DE є частиною системи CUAS (Counter-Unmanned Aircraft System), яка доповнена основним озброєнням (бойового модуля) T2000 та додатковим озброєнням. Наша мета полягає в тому, щоб запропонувати комплексне інтегроване рішення, яке забезпечує охоплення всієї території (навколо БМП), але зберігає індивідуальні можливості для подолання загроз від безпілотників", - відзначив генеральний директор EOS Defense Systems Грант Сандерсон.

T2000-DE
Лазером планують захищати бронетехніку, зокрема, від загрози над нею

"Наприклад, система T2000-DE може бути використана для захисту зверху для бойової групи транспортних засобів, але кожна з інших бойових машин, оснащена T2000, також зможе боротися з безпілотними загрозами. Я очікую, що якби бойова група складалася б з 15 БМП, то була б одна платформа, обладнана T2000-DE, щоб забезпечити захист для інших платформ, тоді як кожна з інших бронемашин мала б варіант бойового модуля T2000, який також міг би бути залученим до знищення безпілотників", - пояснив він.

T2000
За задумом, бойова група бронетехніки з бойовими модулями T2000 та T2000-DE зможе захистити себе від будь-якої загрози в кілька ешелонів
Читайте також: Антидроновий промінь: в Ізраїлі бортовий лазер збив БПЛА під час випробувань (відео)