xcounter
#

Названо приголомшливу кількість боєприпасів, знешкоджених за 10 місяців повномасштабної війни з РФ

3198
Фото ГУ ДСНС України, ілюстративне
Фото ГУ ДСНС України, ілюстративне

Найскладніша ситуація з розмінуванням на Харківщині

Державна служба України з надзвичайних ситуацій опублікувала статистику, в якій йдеться про таке – з початку повномасштабного вторгнення РФ фахівцями служби було знешкоджено майже 310 тисяч боєприпасів.

Так, з 24 лютого 2022 року було обстежено та очищено 769,5 кв. км (або ж 76 950 гектарів), на яких знешкоджено 309 248 вибухонебезпечних предметів, з них – 2156 авіабомб. До робіт було залучено понад 40 тисяч піротехніків.

Читайте також: ДСНС закликає: ніколи не повідомляти про результати обстрілів рашистів - емоційне звернення рятівників

За попередню добу статистика наступна: обстежено та очищено 0,3 кв. км (34 гектари), на яких знешкоджено одну авіабомбу та 593 одиниць інших небезпечних предметів. Роботи проводили 97 піротехніків.

Загалом же, за даними ДСНС, наразі в Україні залишається 174 тис. кв. км потенційно небезпечних територій – і це 30% від загальної території України.

Як раніше розповідав в інтерв’ю "УНІАН" речник ДСНС України Олександр Хорунжий, найскладніша ситуація з розмінуванням (йдеться про деокуповані території) на Харківщині – з вересня було розміновано близько 1600 гектарів, на яких знайшли понад 50 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)