xcounter
#

НАТО офіційно анонсувало масштабне переведення ЗСУ на озброєння Альянсу

7940
НАТО офіційно анонсувало масштабне переведення ЗСУ на озброєння Альянсу

ЗСУ отримає весь спектр озброєння, включно із далекобійними ЗРК, бронетехнікою та іншою зброєю та військовою технікою

Альянс здійснить переведення Збройних Сил України на озброєння стандартів НАТО, включно із передачею важкого озброєння та далекобійних систем. Про це під час брифінгу заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

"Північноатлантичний Альянс працює над переведенням українського війська з пострадянського озброєння на озброєння НАТО", - заявив Столтенберг під час брифінгу, який передує зустрічі міністрів оборони понад 50 країн, "Рамштайн-3".

Читайте також: Американські аналітики оцінили можливість нападу Білорусі на Україну
НАТО
НАТО оголосило стратегічний курс щодо підтримки України

Очікується, що члени Альянсу узгодять комплексний пакет допомоги Україні на саміті в Мадриді 28-30 червня. Водночас про передачу нового пакету зброї Україні, включно із важким озброєнням буде оголошено сьогодні, 15 червня, ввечері під час зустрічі у Брюсселі.

"Я очікую, що на саміті союзники НАТО узгодять комплексний пакет допомоги для України у довгостроковій перспективі, у переході від озброєння радянських часів до сучасного озброєння НАТО, а також у покращенні оперативної сумісності з НАТО", - заявив Столтенберг.

Також він підкреслив, що мова йде про передачу всіх необхідних систем, а не лише легкого озброєння. Та зазначив, що це безпрецедентна за об'ємом задача, але вона буде вирішена. Генсек на численні питання представників ЗМІ вже підкреслив про те, що мова йде про весь спектр, включно із далекобійними ЗРК, бронетехнікою та іншим озброєнням.

Таким чином, зі слів очільника НАТО можливо зробити наступнй висновок: отримання ЗСУ озброєння у межах допомоги від союзників відбувається вже з прицілом на інтеграцію України у систему безпеки західного світу. І найближча передача повноцінних систем важкого озброєння, про які буде повідомлено сьогодні - лише сходинка у цьому процесі.

важка бронетехніка
Важка бронетехніка буде передана Україні

Водночас треба зважити, що процес переозброєння, країни, яка ще до вторгнення РФ мала 200-тисячне військо, а це, для розуміння, еквівалентно Франції, не проходить за один-два дні. Але головне, що рішення щодо цього процесу вже прийнято та оголошено.

Читайте також: Як німці вдосконалили танк Leopard 2A7, зважаючи на досвід боїв ЗСУ проти рашистів