xcounter
#

Наріжний камінь флоту: Італія хоче створити нові есмінці

1775
ITS Mimbelli
ITS Mimbelli

Яким буде майбутній есмінець італійського флоту?

Військово морські сили Італії планують розробити для власних потреб те, що вважається наріжним каменем італійського флоту – нові есмінці.

"Есмінці мають основоположне значення для такого флоту, як італійський, який повинен мати здатність проєктувати можливості на море і з моря, працюючи по всьому спектру морських і спільних операцій", – зазначив віцеадмірал Ауреліо де Кароліс, заступник начальника штаба ВМС Італії.

Читайте також: Проблемний есмінець Zumwalt успішно провів перші бойові випробування
Есмінець
Рендер майбутнього есмінця проєкту DDX

Він також додав, що "окрім авіаносців, десантних кораблів і підводних човнів, нам потрібні есмінці з можливістю захисту від наземних ударів і груповим захистом".

ВМФ планує, що нові кораблі замінять два застарілих есмінців ITS Durand de la Penne і ITS Mimbelli, які були прийняті на озброєння на початку 1990-х років, і до яких згодом приєдналися два італійських кораблі класу Horizon, які ВМФ класифікує як есмінці.

есмінець
ITS Durand de la Penne

Довжина нового есмінця має становити близько 175 метрів, ширина – 24 метри, осадка – 9 м. Чисельність екіпажу – понад 300 осіб. Максимальна швидкість у понад 30 вузлів забезпечується силовою установкою CODOGAL (комбінована дизельна, газова та електрична).

Вогнева потужність есмінців на великій відстані гарантується шістьма восьмиелементними ракетними пусковими установками. На озброєння мають бути прийняті зенітні ракети Aster, які вже використовуються на інших італійських кораблях, а також ракета наземного ураження.

Кораблі також будуть оснащуватися 127-мм та 76-мм гарматами, що будуть стріляти керованими боєприпасами.

ITS Mimbelli
ITS Mimbelli

На задньому гелікоптерному майданчику та в ангарі можна розташувати два гелікоптери Navy EH101 або ж два SH90.

Система бойового управління, а також засоби зв’язку і РЕБ будуть обрані з тих, що розроблені для нових кораблів флоту, тоді як протичовнові можливості передбачатимуть гідролокатори, торпедні установки і хибні цілі.

За умов стабільного фінансування перший есмінець ВМФ Італії має отримати у 2028 році

Читайте також: До Одеси завітав есмінець ППО Великої Британії (фото)