xcounter
#

До Одеси завітав есмінець ППО Великої Британії (фото)

783
Есмінець HMS Dragon D35 підходить до Одеси. 7 жовтня 2020 року / Фото: Сергій Смоленцев
Есмінець HMS Dragon D35 підходить до Одеси. 7 жовтня 2020 року / Фото: Сергій Смоленцев

Британський HMS Dragon D35 ввійшов у Чорне море 4 жовтня 2020 року

У середу, об 11:00, 7 жовтня ц.р., есмінець протиповітряної оборони королівських ВМС Великобританії HMS Dragon D35 був пришвартований у 16-го причалу морського вокзалу Одеси.

У морі британського гостя зустрічав патрульний катер типу Island ("Айленд") українських Військово-морських сил Р191 "Старобільськ".

Читайте також: Ракетні системи, літаки та кораблі: найбільш амбітні проекти Міноборони на 2021 рік
HMS Dragon

Повідомляється що це перший візит "Дракона" до нашого регіону.

Есмінець відвідав Одесу після тритижневого патрулювання у складі багатонаціональної ескадри, яка діє біля узбережжя Сирії. Завдання він виконував разом з десантним кораблем HMS Albion L14.

HMS Dragon

HMS Dragon є четвертим кораблем з шести сучасних есмінців класу Daring, тип 45. Він увійшов до складу Королівського флоту у квітні 2012 року.

HMS Dragon

Варто додати, що прибуття британського корабля збіглося з візитом Президента України до Великої Британії. Де він вже відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті.

HMS Dragon

Глава держави оглянув авіаносець Королівських ВМС Prince of Wales де Президенту провели екскурсію та показали сучасне високотехнологічне оснащення корабля.

Також Володимир Зеленський ознайомився зі зразками озброєнь британського оборонно-промислового комплексу.

HMS Dragon

Під час цього візиту очікується підписання меморандуму про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Зокрема, за частину цих коштів, які будуть надані британською стороною в кредит на 10 років, планується побудувати вісім ракетних катерів для ВМСУ.

HMS Dragon
Читайте також: Вісім ракетних катерів за ціною корвета: чи варто приймати пропозицію Великобританії