xcounter
#

На параді в Москві покажуть модернізований ЗРГК "Панцирь-СМ" з "міні-ракетами" (фото)

2686
ЗРГК "Панцирь-СМ" на шасі Торнадо-К53958 8х8 під час репетиції параду в Москві
ЗРГК "Панцирь-СМ" на шасі Торнадо-К53958 8х8 під час репетиції параду в Москві

На військовому параді в Москві 24 червня 2020 року вперше публічно продемонструють модернізовану версію зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцирь-СМ"

Відзначається, що оновлений ЗРПК встановлений на броньованому шасі "Торнадо-К" (К-53958) 8х8 та буде мати значні покращення в системі наведення та озброєння.

Найбільшим ноу-хау модернізованого "Панциря" вважають можливість встановлення замість стандартного контейнера під одну зенітну ракету касети аналогічних габаритів з чотирма ракетами меншого діаметру для боротьби з невеликими безпілотниками.

Читайте також: Пораховано, скільки "Панцир С1" втрачено у Сирії та Лівії
На першій презентації зовнішній вигляд касет з "міні-ракетами" дещо відрізнявся від представленого на параді

Таким чином, замість стандартного боєкомплекту з 12 ракет зенітний ракетно-гарматний комплекс зможе мати до 48 ракет (комбінований боєкомплект зі звичайних та в "міні" варіанті).

ЗРГК
Звичайний ЗРГК "Панцирь-1С" на шасі КамАЗ-6560 8х8 має значно коротшу платформу ніж "Панцирь-СМ" на шасі Торнадо-К53958 8х8

За словами розробників комплексу, малогабаритні ракети зможуть вражати дрони на дистанції 5-7 км, в той час як звичайні "великі" ракети ЗРГК б'ють на дистанцію до 30 км.

На думку головного конструктору ЗРГК Валерія Слугіна за допомогою міні-ракет будуть вирішені дві задачі: збільшення боєкомплекту одного комплексу при стрільбі по малорозмірних цілям та зниження вартості їх знищення.

Два ЗРГК "Панцирь-СМ" на шасі Торнадо-К53958 8х8 під час репетиції параду в Москві. Добре помітні муляжі нових "міні-ракет"

Однак, хоч на парадному "Панцирь-СМ" й можна буде роздивитися подібні касети з ракетами, насправді це лише муляж. Цикл розробки, виробництва і випробувань нових малогабаритних ракет для "Панциря", за підрахунками Валерія Слугіна, займе понад чотири роки.

Читайте також: БПЛА Bayraktar TB2 в Лівії знищив ЗРГК "Панцирь-С1" на шасі КамАЗ (відео)