xcounter
#

На Херсонщині побудували модульну польову базу (фото)

2112
Нова модульна польова база на Херсонщині
Нова модульна польова база на Херсонщині

Створенням бази для розміщення підрозділів ЗСУ займалися військовослужбовці 26 окремої бригади Державної спеціальної служби транспорту

Як повідомила прес-служба Державної спеціальної служби транспорту Міноборони, житлові модулі розраховані на розміщення шести бійців.

Схоже, це один з типів мобільних житлових модулів, котрі були презентовані Президенту Володимиру Зеленському у липні минулого року й призначались для розміщення особового складу в районі Операції об'єднаних сил.

Читайте також: Стало відомо скільки дивізіонів РК-360МЦ "Нептун" у 2021 році сформують у ВМС ЗС України

Тоді Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові у районі проведення ООС отримають модульні житлові будинки з усіма необхідними умовами для комфортного проживання.

Житлові модулі
Презентація мобільних житлових модулів для ООС у липні 2019 року

Зокрема повідомлялося, що всього для військових в ООС необхідно 200 подібних модульних комплексів, з яких 30 вже є, а ще 10 будуть виготовлені найближчим часом.

База ЗСУ
Нова модульна польова база на Херсонщині

Загалом було представлено три варіанти мобільних житлових модулів вітчизняного виробництва для розміщення чотирьох або шести бійців.

База ЗСУ
Нова модульна польова база на Херсонщині

Чи було за цей рік повністю забезпечено військових на передовій такими модулями наразі не відомо. Але, як бачимо, їх почали використовувати для будівництва таборів в більш мирних областях України.

Читайте також: ДНДІ отримало нове обладнання для науково-дослідної випробувальної лабораторії (фото)