xcounter
#

Мистецтво швидкості високоточних ударів або ще одна "крута фішка" новітньої РСЗВ HIMARS (відео)

33557
Робота РСЗВ HIMARS в Україні
Робота РСЗВ HIMARS в Україні

Десятки РСЗВ HIMARS у руках ЗСУ могли б значно покращити ситуацію на користь наших військових

Збройні Сили України продовжують розповідати про переваги сучасної зброї, яке наше військо отримує від західних партнерів – у черговому відео, опублікованому у соцмережах, бійці ЗСУ демонструють процес перезарядки РСЗВ HIMARS та розповідають про її ефективність.

"Система дуже точна, аж до того, що пробиває дірку в будівлі й туди залітає інша ракета, прямо у той отвір, який виник під час першого розриву", – розповідає військовослужбовець Олександр.

Читайте також: Бійці ЗСУ наочно розповіли, чим M142 HIMARS кращий за радянський “Ураган”

Військові використовують цю РСЗВ по надважливих об’єктах – це пункти управління, склади з боєприпасами та засоби РЕБ, розповідає військовий: "Вночі, вдень, сніг, дощ, туман – погодні умови зовсім не впливають на цей процес.

рсзв himars
РСЗВ HIMARS в Україні

Однак найбільш "видовищне" у цьому відео – процес перезаряджання РСЗВ HIMARS блоком з шістьма ракетами M31A1, який відбувається за допомогою вбудованого крана – загалом процес перезаряджання, за деякими даними, становить не більше 5 хвилин.

Тобто – батарея РСЗВ HIMARS може не "тягати" з собою машину з боєприпасами, а розосереджувати боєкомплект в різних містах по заданому маршруту або ж підвозити боєприпаси машиною з іншого місця, "на повну" реалізуючи схему "не класти всі яйця в один кошик".

Таким чином, до високої мобільності цієї системи, яка буквально "вчора" нищила цілі на Півдні України, а вже сьогодні випалює склади боєприпасів на Сході, додається й феноменальна швидкість роботи безпосередньо на позиції та варіативність використання цієї системи, а також дуже висока точність та максимальна ефективність цього боєприпасу.

Читайте також: РСЗВ HIMARS розривають тил ворога і б’ють на максимальну дальність