xcounter
#

Міноборони Великої Британії оцінило дії ЗСУ у наступі за останні 48 годин

12360
Міноборони Великої Британії оцінило дії ЗСУ у наступі за останні 48 годин

Також вкрай важливо розуміти, що наступ ЗСУ проходить в умовах інформаційної тиші, що має свої плюси та мінуси

Збройні Сили України останні декілька діб почали активні бойові дії у наступі, який перебуває у певній інформаційній тиші з боку України. Водночас у міноборони Великої Британії у щоденному звіті повідомили, що за останні 48 годин значні українські операції проводились у декількох секторах на сході та півдні.

"На деяких ділянках українські сили, вірогідно, досягли значного прогресу та прорвали першу лінію російської оборони. На інших український прогрес був повільнішим. Дії РФ неоднозначні, деякі підрозділи, вірогідно, проводять маневрові оборонні операції, у той час, як інші в певному безладі відступили на тлі збільшення повідомлень про втрати російських військ на власних мінних полях", - йдеться у дописі.

Читайте також: США роблять за рік лише 450 ракет PAC-3 для Patriot, і це можна збільшили лише на 20% за 3 роки

Також зазначено, що російські так звані "повітряно-космічні сили" демонструють високу активність на півдні України, де повітряний простір зручніший для їх дій у порівнянні з іншими операційними зонами. Але під питанням залишається ефективність їх тактичних ударів.

З боку Defense Express маємо зазначити, що інформаційна тиша з боку України відносно проведення наступальних дій вкрай важлива. Водночас у цей "вакуум" активно увірвався один з вочевидь невдалих епізодів активних бойових дій з втратою (чи відновлювальні, чи безповоротні залежить від можливості евакуації та оцінки стану пошкоджень) 5 одиниць БМП Bradley, одного Leopard 2 та однієї машини розгородження мінних полів БМР-2.

Цей епізод, який стався ще 8 червня, залишається єдиним, що наразі отримав широкий розголос. І він продовжує їм залишатись вже третю добу поспіль завдяки максимальному розповсюдженню та концентрації уваги з боку РФ. Й на жаль дії рашистів у інформаційному полі мають ще більший ефект ніж реальні втрати у техніці, хоча мова йде про єдиний епізод, а активні бойові дії відбуваються у двох оперативних секторах на півдні та на сході України.

Читайте також: Десантники РФ можуть отримати 152-мм САУ на шасі БМП-3, розробка якої почалась ще 40 років тому