xcounter
#

Масштабна пожежа на "Морозовську" - рашисти випадково визнали, що проґавили десятки ударних дронів

11207
Пожежа на аеродромі "Морозовськ" у результаті влучання БПЛА
Пожежа на аеродромі "Морозовськ" у результаті влучання БПЛА

Удари по об’єктах на території РФ підтвердили у Генштабі - розповідаємо, що відомо про нічну атаку

Вночі 3 серпня територію РФ вкотре атакували далекобійні ударні дрони - однією з ціллю був військовий аеродром "Морозовськ", що у Ростовській області, де базується 559-ий бомбардувальний авіаційний полк, зокрема з нього вилітають фронтові бомбардувальники Су-34, які обстрілюють територію України КАБами.

Поки що офіційних коментарів про цю атаку немає, але те, що було завдано удару саме по цьому аеродрому можна пересвідчитися за даними від OSINT-аналітиків, які локалізували по одному з відео, що поширилося мережею - на ньому зафіксовані дійсно потужні вибухи у результаті влучання дронів по об’єкту.

Читайте також: Потужні вибухи на аеродромі, де базуються Су-34, та атака по НПЗ: що відомо про удари дронів вночі по РФ

За даними так званого міноборони РФ, вночі протиповітряна оборона російського окупаційного війська нібито збила одразу 75 безпілотників:

  • 36 над Ростовською областю;
  • 17 над Орловською;
  • дев’ять над Білгородською;
  • вісім над Курською
  • два над Рязанською;
  • один над Воронезькою;
  • один над Краснодарським краєм;
  • один над Азовським морем.

Також за попередніми даними було атаковано цистерни з паливом, які розташовані на комбінаті "Атлас" - він зокрема займається тим, що постачає нафтопродукти російському окупаційному війську.

Атаку по території Ростовської області визнав її губернатор Васілій Голубєв - причому він відзначив, що вночі територію області атакували 55 безпілотників, тоді як міноборони повідомило про збиття 36 - тобто за цими даними виходить, що по цілях в межах області влучили 19 безпілотників. Але ця інформація, звичайно, суто умовна, бо цілком ймовірно, що кількості взяли просто "зі стелі".

Голубєв також визнав, що під час атаки ударних дронів було "пошкоджено" низку складських об’єктів в Каменському та Морозовському районах області: "В місцях падіння безпілотників ліквідацією наслідків займаються служби екстренного реагування.

Повертаючись до атаки по аеродрому "Морозовськ", то варто відзначити наступне - серйозну пожежу на об’єкті фіксує мапа NASA FIRMS, станом на момент написання матеріалу ситуація виглядала наступним чином:

З урахуванням масштабів пожежі на авіабазі (а палає фактично весь аеродром) та вторинних детонацій можна припустити, що ціллю атаки передусім був склад з боєприпасами. Водночас, звичайно, більш детальну інформацію про результати атаки на аеродром можна буде згодом побачити на супутникових знімках.

P.S. Генеральний штаб ЗСУ підтверджує нічні удари Сил оборони України по території РФ силами СБУ та ГУР МОУ спільно із ЗСУ. По "Морозовську" є влучання у склади з БК, зокрема і з керованими авіаційними бомбами. Також були атаковані нафтобази та місця зберігання ПММ у трьох областях - Білгородській, Курській та Ростовській. Влучили щонайменше у два резервуари з нафтопродуктами.

Читайте також: Треба розвивати залізниці в НАТО, щоб зброю для України було возити простіше, і без цього нікуди