xcounter
#

Марокко може стати покупцем системи "Залізний купол", Ізраїль сам пропонує поставку

680
Батарея "Залізного куполу", фото ілюстративне
Батарея "Залізного куполу", фото ілюстративне

Між Марокко та Алжиром може розгорітись збройний конфлікт, і на цьому тлі Тель-Авів хоче посилити власні геополітичні позиції

Ізраїльська оборонна компанія Rafael пропонує Марокко купити зенітно-ракетну систему Iron Dome, він же "Залізний купол". Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Представники ізраїльської Rafael говорять, що марокканські збройні сили зможуть збивати за допомогою "Залізного купола" снаряди та ракети малої дальності, які можуть бути націлені на позиції збройних сил Марокко та цивільні об’єкти країни.

Читайте також: Марокко придбав Bayraktar TB2, ці комплекси можуть бути використані для війни за Західну Сахару
Система "Залізний купол" в дії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Яку кількість комплексів Iron Dome і за яку вартість Ізраїль готовий продати Марокко – поки невідомо. Тут важливий сам факт, що Ізраїль готовий продавати для Марокко буквально лише за рік після того, як ці країни поновили між собою дипломатичні відносини.

Тим більш, що Тель-Авів хоче зміцнити свої позиції на тлі того, що між Марокко та Алжиром може розгорітись збройний конфлікт за право володіння територією Західної Сахари.

Система "Залізний купол" в дії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як раніше розповідав Defense Express, на початку жовтня 2021 року Марокко замовило поставку турецьких розвідувально-ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2. За 70 мільйонів доларів Марокко отримає 13 безпілотників, 4 станції управління, захищені системи зв’язку та тренажер для підготовки операторів БПЛА.

Туреччина також зобов’язалась розбудувати для Марокко усю необхідну інфраструктуру для застосування дронів.

Безпілотники Bayraktar TB2 показали себе "універсальною зброєю", яку можна використовувати і для "великої війни", і для контрпартизанських операцій

Також Defense Express розповідав, що на початку жовтня 2021 року США перемістили на острів Гуам одну із двох батарей "Залізного купола", що у 2022 році мають бути передані Україні.

Читайте також: США перемістять на острів Гуам одну із двох батарей "Залізного купола" для "дослідного розгортання"