xcounter
#

ЛРЗ "Мотор" у 2021 році відремонтував для ЗСУ 18 авіадвигунів

2237
ТРДД для бойового літака на випробувальному стенді ЛРЗ "Мотор"
ТРДД для бойового літака на випробувальному стенді ЛРЗ "Мотор"

Наразі державне авіаремонтне підприємство виконує замовлення для іноземної країни

ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" (входить до складу ДК "Укроборонпром") в рамках робочої поїздки відвідав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, де ознайомився з діяльністю держпідприємства.

Як повідомила прес-служба Концерну, у цьому році ЛРЗ виконав капремонт та передав вітчизняному замовнику 18 авіадвигунів й на сьогодні працює над іноземним замовленням.

Читайте також: ЛРЗ "Мотор" освоїв виробництво вже понад 6 000 позицій комплектуючих для літаків
ЛРЗ Мотор
На луцькому підприємстві майже на 50% відновили парк обладнання

Водночас очільник Концерну Юрій Гусєв зауважив, що "завод готовий додатково взяти на ремонт 8 авіадвигунів типу РД-33, АЛ-31Ф".

ЛРЗ Мотор
На 2021 рік на держпідприємстві опановано виробництво понад 6 000 номенклатурних позицій для авіадвигунів

Також Прем’єр-міністру повідомили, що виробнича база держпідприємства в останні роки була приблизно наполовину оновлена. Зокрема, у 2021 році "Мотор" отримав новий американський станок, є також швейцарське та німецьке обладнання.

Своєю чергою, Денис Шмигаль повідомив, що на авіабудівну галузь України в найближчі роки планують виділяти досить значні кошти.

ЛРЗ Мотор
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на ДП ЛРЗ "Мотор"

"Минулого року ми актуалізували Стратегію відродження авіабудівництва в Україні. У проекті бюджету, який Уряд подав на наступний рік, на авіабудівну галузь заплановано 2 млрд грн (приблизно $76 млн за поточним курсом). Це і проведення досліджень, і нові розробки, і модернізація літаків", - зауважив Прем’єр-міністр України.

ЛРЗ Мотор
На ЛРЗ "Мотор" працює понад тисячу робітників

Нагадаємо, ЛРЗ "Мотор" спеціалізується на капітальному ремонті авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою АЛ-31Ф, АЛ-21Ф-3Т та РД-33 (для винищувачів МІГ-29 та Су-27, а також фронтових літаків Су-24).

ТРДДФ
"Мотор" займається капітальним ремонтом реактивних двигунів для бойових літаків Су-27, МіГ-29 та Су-24

Так, відомо, що у березні та травні поточного року держпідприємство уклало з Міноборони угоди про ремонт чотирьох ТРДДФ РД-33 (встановлюються на МіГ-29) та відновлення аналогічної кількості двигунів АЛ-31Ф (встановлюються на винищувачі Су-27).

Читайте також: Миргородські авіатори провели випробування Су-27, модернізованого на заводі "Мігремонт"