xcounter
#

Lockheed Martin розробляє нову систему захисту для бронетехніки США

3258
Наразі для захисту своїх танків американська армія використовує ізраїльські комплекси активного захисту Trophy
Наразі для захисту своїх танків американська армія використовує ізраїльські комплекси активного захисту Trophy

Роботи по розробці системи мають завершити до 2023 року, вартість контракту - 30 мільйонів доларів.

Армія США та оборонна корпорація Lockheed Martin уклали контракт на розробку нової перспективної системи активного захисту для бронетехніки.

Зокрема, сама Lockheed Martin розпочинає інтеграцію та тестування базового комплекту контролера та процесора, що мають бути невід'ємним елементом перспективної системи активного захисту для бронемашин, зазначає портал Defence News.

Читайте також: РФ розробляє наземний дрон на базі БМП-3: роботи тривають з 2015 року
Перспективна система захисту має бути адаптована для установки на усі види бронетехніки армії США: танки Abrams, бойові машини піхоти Bradley та бронеавтомобілі Stryker.

Передбачається, що майбутній комплект захисту повинен за допомогою лазерних датчиків перехоплювати протитанкові ракети і реактивні гранати, а в перспективі – й упереджувати підрив мін під днищем бойових машин.

"Електронна" частина перспективної системи захисту - складатиметься із контролера з відкритою архітектурою MAPS, прикладного програмного забезпечення, користувальницького інтерфейсу, системи розподілу живлення та мережевого комутатора.

Поки що американським військовим доводиться застосовувати й такі "класичні" способи захисту своєї бронетехіки

"Сенсорна" частина цієї системи - інфрачервоний датчик PICS компанії Northrop та кілька лазерних систем попередження.

Вартість контракту на розробку перспективного захисту – 30 мільйонів доларів. Таке фінансування Lockheed Martin отримуватиме рівномірно протягом 36 місяців, до 2023 року – крайнього строку, даного на завершення робіт.

Lockheed Martin веде розробку нової системи активного захисту для армії США ще з 2014 року, але поки жодна із спроб не увінчались успіхом

Нагадаємо, в січні 2021 року Пентагонпрозвітував про успішне виконання контракту на постачання комплексу активного захисту Trophy для танків M1 Abrams. У повідомленні ізраїльської компанії Rafael вказано, що цей контракт був укладений у "терміновому порядку" влітку 2018 року та охоплював постачання комплексів для посилення захисту "декількох танкових бригад", які розпочались у вересні 2019 року.

Перші танки з Trophy у регулярних підрозділах були помічені під час навчань у Європі, зокрема - Defender Europe влітку 2020 року.Таким чином, скоріш за все, новий захист в першу чергу отримали підрозділи, які призначені для відповіді агресії РФ.

Один із танків Abrams європейського контингенту армії США
Читайте також: Віртуальні технології для українського війська: готувати артилеристів за стандартами НАТО