xcounter
#

​Lockheed Martin поставила у ПС США лазерну систему для випробувань на AC-130J

1776
Знаменитий літак-"ганшіп" з наступного року зможе застосовувати не лише "традиційне" артилерійське озброєння
Знаменитий літак-"ганшіп" з наступного року зможе застосовувати не лише "традиційне" артилерійське озброєння

Футуристична зброя доповнить арсенал озброєнь AC-130J, який включає 30-мм та 105-мм гармати, високоточні бомби та ракети AGM-114 Hellfire

Lockheed Martin поставила Повітряним силам США свою систему високоенергетичного лазера для установки та тестування на літаку AC-130J Ghostrider. Як повідомили у компанії, наразі лазерна система завершила заводські приймальні випробування та готується до наземних та льотних випробувань.

Літак AC-130J
AC-130J має отримати ще одну потужну систему до свого арсеналу

Зазначається, що Командування спеціальних операцій ПС США планувало провести демонстрацію лазерної системи наприкінці 2022 фіскального року. Служба зацікавлена у лазері потужністю 60 кВт, який міг би знищувати цілі на землі.

Читайте також: Антидроновий промінь: в Ізраїлі бортовий лазер збив БПЛА під час випробувань (відео)

Футуристична зброя доповнить арсенал озброєнь AC-130J, який включає 30-мм та 105-мм гармати, високоточні бомби та ракети AGM-114 Hellfire.

Хоч високоенергетичний лазер ще не пройшов випробування, віцепрезидент Lockheed Martin Advanced Product Solutions Рік Кордаро зазначає, що технологія вже сьогодні готова до експлуатації.

Наразі в компанії також працюють над декількома лазерними системами, які будуть використовуватися для оборони на кораблях, літаках та наземних транспортних засобів.

Так, ще у 2020 році компанія розповіла про плани встановити до 2025 року тактичну бортову систему лазерної зброї на винищувач F-16. Така система використовувалася б для знищення зброї класу "повітря-повітря" або "поверхня-повітря".

Читайте також: Лазерна система ППО – справа не проста: Northrop Grumman вибуває з боротьби за створення новітньої зброї