xcounter
#

Литва купує більше зброї, щоб мати змогу нищити нею російські танки з неба

5749
Switchblade
Switchblade

Литва купує баражуючих боєприпасів на 45 млн євро

Литовська Республіка стала першим європейським членом НАТО, що замовила у США їхні дрони-камікадзе Switchblade 600. Про це йдеться у повідомленні видання Defense News.

"Ми перша країна у світі після США, яка придбала Switchblade 600. Ці бойові безпілотники є новим засобом, яке надає литовській армії можливість знищувати ворожі танки та іншу бронетехніку на відстані до 40 км. У нашій армії досі не було такого потенціалу", – йдеться у заяві міноборони країни Арвідаса Анушаускаса.

Читайте також: Суперефективне рішення для дронів-камікадзе: бронеавтомобілі, нашпиговані Switchblade чи Hero-120

Наразі відомо, що вартість угоди становить 45 млн євро (близько 48 млн доларів США), водночас скільки та коли саме отримає Литва ці БПЛА наразі незрозуміло.

Нагадаємо, що баражуючий боєприпас Switchblade 600 створюється американською компанією AeroVironment. Він має вагу у 23 кг і може знищувати цілі на відстані до 40 км, атакуючи з максимальною швидкістю у 185 км/год.

Водночас Збройні Сили України проти російської армії наразі активно використовують баражуючі боєприпаси Switchblade 300 з вагою у 2,7 кг та дальністю дії у 10 км.

Читайте також: Бойове застосування дрона-камікадзе Switchblade 300 потрапило на відео: всі деталі від пуску до керування